Pijace u Subotici počele sa radom

Subotička gradska pijaca danas je omogućila zakupcima da dođu, izlažu robu i budu oslobođeni dažbina, rekao je Dejan Ljubisavljević iz JKP “Subotičke pijace”.

On je za RTS rekao da su se građani uželeli sveže i kvalitetne robe na koju su navikli na pijaci i ukazao na značaj poštovanja svih naredbi i uputstava o socijalnom distanciranju.

“Juče je počelo vanredno opremanje pijace, jutros od 4-6 rađena je dezinfekcija pijace, sa natrijum-hipohloridom. Tog sastojka imamo u dovoljnim količinama zahvaljujući gradskom kriznom štabu, naša gradska pijaca će svaki dan biti dezinfikovana”, kazao je Ljubisavljević.

On kaže da je pored neophodne socijalne distance važno koristiti maske i rukavice, kao i dezinficijense koji se, dodaje, nalaze na svim ulazima u pijacu.

Od utorka otvorene zelene pijace kojima upravlja subotička “Tržnica”

Od utorka će ponovo početi sa radom one pijace kojima upravlja AD „Tržnica” u Subotici. Pijace u Malom Bajmoku, Paliću i Aleksandrovu biće otvorene 21. aprila od 7 do 13 časova. Od 23. aprila počeće sa radom i bajmočka pijaca, takođe od 7 do 13 časova. Kupci i prodavci su podjednako obavezni da nose zaštitnu masku i rukavice i svi su dužni da drže fizičku distancu jedni od drugih.

Biće označeni poseban ulaz i izlaz, a i dalje će biti ograničen broj osoba koje se istovremeno zadržavaju u prostoru.

 

RTS/Pannon tvKOMENTARI

 1. Toranj kaže:

  Proleće bez pijace nezamislivo. Mlečna je najbolja. Svega ima, čisto je i možeš se cenkati

 2. Anonimni kaže:

  Bogami, Teslina je bila prazna, osim jednog prodavača mađarske robe. 🙁

 3. Caru carevo kaže:

  Socijalnu distancu držite vi političari između sebe i naroda. I to nepremostivo veliku. A mi građani ćemo držati fizičku distancu ako je moguće.

 4. (ba)laban kaže:

  @Caru carevo

  Bravo majstore! U izrazu “socijalna distanca” koju svi praktikuju da koriste je zbir svih njihovih želja. Aktuelni trulež od vlasti bi stvarno želeo da primenjujemo “socijalnu distancu”, odnosno da se ne družimo, ne pričamo, ne ogovaramo vlast, da se ne udružujemo radi razmenjivanja raznih ideja pre predstojećih izbora.

  Zbog toga savetujem svima da se iz zdravstvenih razloga pridržavaju “fizičke distance” i da što više komuniciraju između sebe kako bi pronašli pravo rešenje, pravu stranku, pravu osobu za koju ćemo glasati na izborima radi rušenja ove smrdljive gamadi iz SNS sektaške koalicije.

  Znači, svaki dan dogovor, ubeđivanje, komšija, poznanika, rodbine… o štetnosti vladajuće bande po život i zdravlje ljudi – bez socijalne distance, sa FIZIČKOM DISTANCOM.

 5. Vlada kaže:

  @Caru carevo i (ba)laban
  Samo da se i ja potpisem sta ste komentarisali, pun pogodak, strela u strelu! Bravo!

 6. Anonimni kaže:

  Nemam reci .

OSTAVITE KOMENTAR