Pijačnu delatnost treba urediti

Predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” Bela Bodrogi, ističe da je to razlog da se ova delatnost uredi kroz poseban zakonski akt .

 

Ti podaci proističu iz poslednjeg Elaborata o strateškom razvoju pijačne delatnosti u Srbiji, na osnovu kojeg su predstavnici Privredne komore, čiji su član “Pijace Srbije”, zatražili donošenje posebnog zakonskog akta, rekao je on za Tanjug.

 

Bodrogi je napomenuo da se usvajanjem novog Zakona o trgovini, u članovima od 21. do 28. “napokon pojavljuje i pijačna delatnost, ali da već dve godine nedostaje njihovo pojašnjenje kroz podzakonske akte”.

 

 

“Ne čekajući donošenje podzakonskih akata, radna grupa “Pijaca Srbije” već je izradila predlog podzakonskih akata koji se odnose na pijačnu delatnost, a do kraja novembra ćemo ponuditi ministarstvu i predloge koji se odnose na dopunu Zakona o pijačnim delatnostima”, rekao je Bodrogi.

 

Prema njegovim rečima, od zakonodavca se traži da se decidnije regulišu pomenuti članovi zakona, odnosno izradi tačno uputstvo šta se tačno odnosi na pijačnu delatnost.

 

“Ne smemo da zaboravimo da je jedna od suština pijaca u tome da je to mesto na kojem se prodaje bilo koji poljoprivredni proizvod koji nastaje kao višak u baštama bilo kog našeg gradjanina”, rekao je Bodrogi.

 

B92KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: