Pionir osvojio duplu krunu

Kuglašice subotičkog Pionira drugu godinu za redom osvojile su "duplu krunu" u srpskom kuglanju, pobedivši u šampionatu i kupu, a od grada Subotice nisu dobile ni – stisak ruke!

"Da nam nije vlasnika fabrike Pionir Miroljuba Aleksića, koji izuzetno pomaže klubu i redovno nas primi posle svakog uspeha, ne bismo postojali. Pomogao je i da dobijemo super modernu kuglanu sa pet staza" – kaže predsednik kluba Eržebet Molnar Gabor.

Slika
KK Pionir sa trenerom Sekerešom

"Subotica se diči da je grad sporta, a od društveno- sportskih organizacija, nismo dobili ni stisak ruke i čestitku za uspehe, iako smo minuloj sezoni igrale dobro na čak četiri fronta – u Super ligi Srbije, u Kupu Srbije, u Svetskom kupu i u Ligi šampiona i po mnogo čemu ovo je, možda, i najbolja godina u istoriji kluba".

Pionir je sa jednim porazom, od novobečejskog Jedinstva i dva nerešena ishoda, završio Super ligu na prvom mestu i osvojio osmu šampionsku zvezdicu.
U Kupu Srbije se okitio ponovo titulom pobedivši u finalu u Novom Sadu na Spensu Junaković iz Banje Junaković.

U Svetskom kupu (Kupu šampiona) u Budimpešti, Pionir je ušao u finale i zauzeo četvrto mesto, dok je u Ligi šampiona na finalnom turniru u Banji Junaković bio – četvrti.

"Na prvenstvima Srbije u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima bilo je, takođe, mnogo uspeha i veoma smo zadovoljni, trener Stevan Sekereš i ja, ukupnim bilansom kluba ove sezone", istakla je Eržebet Molnar Gabor.

Slika
Renata Vilov

"U takmičenju parova osvojili smo sve tri medalje i ne pamtim da je neki drugi klub imao ovakav uspeh. Jasmina Vojnić Tunić i Renata Vilov su bile prve, Nevenka Joković i Livia Santo druge, Iboja Tot i Iboja Molnar su osvojile bronzu. Na pojedinačnom šamionatu Srbije, u obe discipline – pojedinačno i za kombinaciju slavila je Nevenka Joković. Livia Santo je pojedinačno vicašampionka, a u kombinaciji ima bronzu" rekao je Gabor.

Na početku Super lige Srbije, Pionir je ostao bez dve reprezentativke Rože Pisar i Žakline Poljaković, ali se nije mnogo osetilo u igri.

"Bez lažne skromnosti, očekivalo se od nas, a to je i malo opterećenje, da osvojimo titulu. Objektivno, i bez ove dve igračice, imali smo najjači sastav u ligi. Znali smo da nam je opasan rival novobečejsko Jedinstvo, jer imaju solidnu ekipu, ali i veoma tešku kuglanu. Najviše utakmica odigrale su Renata Vilov, koja je u mnogim elementima bila najstandardnija igračica, kao i Nevenka Joković, a Livia Santo je propustila jedan meč".

U šampionskoj ekipi, koju je vodio trener Sekereš su bile i Jasmina Vojnić Tunić, Iboja Tot, Iboja Molnar, Estela Gere, Tinde Radojević.

U oktobru, Pionir ponovo izlazi na svetsku scenu u Svetskom kupu. Ostaće bez Jasmine Vojnić Tunić koja je posle udaje, odlučila da prestane da se kugla.

"Žao nam je zbog njene odluke. Gubimo sjajnu igračicu koja je igrala i u reprezentaciji, veoma pouzdanu. Imaćemo sredinom meseca sastanak i dogovoriti se šta ćemo i kako dalje. Sigurno će biti pojačanja, iako se Pionir uvek trudio da što više kuglašice bude iz njegove škole. Imamo obavezu da odbranimo dva trofeja, a to je uvek teško", zaključila je Eržebet Molnar Gabor.

Pionir se odavno upisao na zlatne stranice istorije ženskog srpskog kuglanja osvajanjem drugog mesta u Ligi šampina prošle godine, trećim mestom u Kupu Evrope 1997. i sa dva četvrta mesta u Svetskom kupu (2008. i 2009).

Naravno, najtrofejniji je ženski klub u domaćim ekipnim šampionatima sa osam titula. Ovaj subotički kolektiv nezasluženo, kao jedinstven sportski biser, nije miljenik sportskih organizacija grada. Možda će nova sezone i na ovom planu doneti promene.

Izvor: http://www.vesti-online.comKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: