Pisci u fokusu

Na više lokaciji u Subotici (Otvoreni univerzitet, Art bioskop, Baš kuća) ovogodišnji četvrti Međunarodni književnoi festival Pisci u fokusu održaće se od 24. do 26. marta 2011. godine.

Cilj Festivala je popularizacija pisane reči među mladima, kao i upoznavanje ovdašnje publike sa aktuelnom književnom scenom u Srbiji, regionu i Evropi.

Slika
Festival 2010. godine

Književni razgovori zamišljeni su kao susreti sa piscima, koji kroz pitanja moderatora i publike otkrivaju svoj književni razvojni put, pričaju o svom delu, pisanju, položaju književnosti danas, temama kojima se bave…

Festival, osim glavnog književnog programa, obuhvata i dodatne kulturne sadržaje:

– u Galeriji Otvorenog univerziteta biće postavljena zanimljiva provokativna izložba mladog somborskog umetnika Davora Gromilovića pod nazivom 6 feet deep,

– u večernjim časovima posetioci će imati priliku da čuju koncerte bendova Birdland Project iz Subotice i Jack Dupon iz Francuske.

Slika
Jack Dupon

– predstaviće se dve književne promocije – autori književnog udruženja JAK iz Mađarske, pisaca Nemeš Z. Marija i Lanckor Gabora, kao i promocija Antologije nove generacije vojvođanskih pisaca koji stvaraju na mađarskom jeziku pod nazivom Ritualne igre loptom.

– jednodnevna književna radionica za srednjoškolce pod nazivom Who’s Afraid of a Woolf? koja će se baviti temom života i dela engleske spisateljice Virdžinije Vulf sa pokušajem animiranja mladih učesnika na prve književne korake.

Na IV Književnom festivalu Pisci u fokusu gostuju Svetlana Velmar Janković, Marija Šimoković, Aleksandar Gatalica, Goran Petrović (Srbija), Muharem Bazdulj (BIH), Ban Žofia, Černa-Sabo Andraš (Mađarska), Monika Kompanjikova (Slovačka) i Dmitrij Gluhovski (Rusija).KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: