Mačković i Pivač treći na svetu

Mačković je rekao da je osvajanje bronzane medalje na prvenstvu sveta veliki podstrek za nastavak karijere.

 

"Iako smo u Vareze stigli s ogromnim samopouzdanjem, tek posle kvalifikacione trke shvatili smo da imamo 'štofa' za medalju. Čamac je išao fenomenlano i bili smo uz rame sa glavnim konkurentima za zlato – Italijanima. Sjajna startna trka kao da nas je malo uljuljkala, u polufinale smo izgleda ušli malo opuššeno, ali smo ispunili glavni cilj. To nas je dodatno mobilisalo za finale, jer smo znali da ne možemo da očekujemo medalju ako dodatno ne podignemo nivo veslanja", rekao je Mačković za sajt Veslačkog saveza Srbije.

 

Kako je istakao, on i Pivač su znali šta treba da rade i odlično odradili trening pred finalni okršaj.

 

"Fenomenalno smo se osećali i epilog nije mogao da bude drugačiji. Kao najmlađa posada na šampionatu osvojili smo bronzu i presrećan sam zbog toga. Ovo će nam biti ogroman podstrek za nastavak karijere u seniorskoj konkurenciji", zaključio je Mačković.

 

Pivač je naveo da su osećali da imaju više snage od grčkog i turskog čamca, koji su bili četvrti i peti.

 

"Finiširali smo kao nikada u životu i ništa nije moglo da nas zaustavi na putu ka odličju. Italijani su potvrdili da su neprikosnoveni, Australijanci, koje smo pobedili u polufinalu, osvojili su srebro. Mislim da su se manje potrošili od nas u polufinalu i to se videlo u finalnom okršaju. Odlično su krenuli i uspeli da istraju do kraja. Bilo kako bilo, nemamo za čim da žalimo. U Varezeu smo postigli ogroman uspeh, tim pre što nam je ovo prva godina nakon juniorskg staža", rekao je Pivač.

 

Trener ove posade Aleksandar Ivković kazao je da su sve ekipe jako krenule od starta, a da Mačković i Pivač nisu nisu bili pokolebani, iako su malo zaostali.

"U središnjem delu trke bili su izvanredni, a u finišu više nego perfektni. Poslednjih 300 metara su izveslali sa 105 odsto mogućnosti i zasluženo su stigli do postolja. Čestitam im na svemu što su prikazali u Varezeu", zaključio je Ivković.

 

Od ostalih predstavnika Srbije Aleksandar Filipović je danas završio kao peti na svetu u skifu, a Jovana Arsić kao šesta u istoj disciplini.

veslaci-pisac-i-mackovic_660x330KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR