Plac spreman za benzinsku pumpu

Komgrad je odavno iseljen a njegove prostorije tj. stara žandarmerijska stanica je uklonjena, nakon čega je plac na uglu Petefi Šandora i Preradovićeve dobio i ogradu. Tik uz benzinsku pumpu, plac je je namenjen izgradnji iste.

.

Prema tabli gradilišta, radovi na uklanjanju postojećih objekata i sređivanju placa će trajati do sredine maja.

Ukoliko zavirimo u plan detaljne regulacije za Centar grada – zona III možemo uočiti da je na pomenutom placu planirana izgradnja benzinske pumpe. Tačnije rečeno, u planu je izmeštanje postojeće Lukoilove benzinske pumpe koja se nalazi u neposrednoj blizini.

citat iz PDRa

Na javnoj površini u Ul. Petefi Šandora zatečenim stanjem locirana je „Lukoil“-ova stanica za snabdevanje tečnim gorivom koja je izgrađena pre oko 40 god. i kojoj je iz bezbednosnih razloga potrebna sanacija, a koja zbog važeće zakonske regulative nije moguća. Ovim rešenjem omogućava se rešavanje višegodišnjeg problema na nivou grada, a to je izmeštanje postojeće stanice u Ul. Petefi Šandora na prostor ostale namene tj. pod blok C3 uz naravno obezbeđenje svih tehničko-tehnoloških i protivpožarnih uslova prilikom izgradnje zbog blizine škole.

Blok C3. Crvenim okvirom oivičen nekadašnji plac KomgradaKOMENTARI

 1. Mr.Tess kaže:

  Djomla, ako bi krenuio od ovog placa malo dole odnosno prema zagrebackoj mogao si video da je druga strana bloka isto ogradjena. Da li se zna sta ce se tamo graditi?

 2. djomla kaže:

  Ovaj plac

  Gradi se autopraona. Samousluznog tipa kao ona na Prozivci.

  Tekst o tome veceras… 🙂

 3. Anonimni kaže:

  bas su krenuli sa ovim samousluznim autopraonama, gradi se jedna i u dvoristu slavice kod buvljaka

 4. Mr.Tess kaže:

  Koliko su se pokazale ove samoposluzive autopraone? Na dobroj lokaciji jeste koliko ce biti prometa to nam preostaje da vidimo 🙂

 5. timot kaže:

  Baš su se latili izgradnji benzinski pumpi autopraona! A vozači se žale na poskuplje nja goriva.A vlasnici da je prodaja derivata neisplativa.Opa???

 6. Partyholic kaže:

  Moje lično mišljenje: Ne sviđa mi se što ovde prave pumpu. I dalje je blizu škole, na dosta prometnoj i ,po ukrštanju puteva, čudnoj raskrisnici. Izgradnjom Y kraka (nadam se) izgubiće i dosta prometa.

  Kada je već u toku proces izmeštanja, mogli su je premestiti na Zorku posle somborske pruge. Ako nekom delu grada nedostaju benziske stanice to je Zorka, a buduća izgradnja fabrike bi dovela vozila u taj deo grada.

  Ovde su mogli park da smeste. Kada pišem park ne mislim na dečije igralište, naravno zbog blizine prometnog puta. Mislio sam na najobičniji park sa zelenilom sličan onom koj se nalazi preko puta ovog placa sa malom fontanom umesto krsta.

  Ovo je samo moj predlog. Voleo bi da pročitam i druge 🙂

 7. djordje kaže:

  Gradiliste je zatvoreno nalogom gradjevinske inspekcije koje je zalepljeno na kapiju gradilista. Radovi su obustavljeni. Proverite…

OSTAVITE KOMENTAR