Plaćanje grejanja na odloženo

Korisnici daljinskog grejanja u Subotici od sada deo računa mogu da plaćaju odloženo na šest meseci, izjavio je direktor JKP “"Subotička toplana”" Dervo Ahmetović.

On je rekao da je ovo samo jedna od izmena u sistemu obračuna isporučene toplotne energije koje su nedavno usvojene u Skupštini grada Subotica, koja je osnivač ovog preduzeća.

grejanje

“Postoji valutni rok od 10 do15 dana da se izmiri 60 odsto računa, a preostalih 40 odsto odloženo do šest meseci. Potrošač može da izmiri odmah ili za tri meseca, a najduže šest meseci, nakon čega počinje da teče kamata”, rekao je Ahmetović Tanjugu.

Osim ovoga, potrošači više neće plaćati fiksni i varijabilni deo, kao do sada, već je cena jedinstvena, tako da građani plaćaju 7,39 dinara po utrošenom kilovatčasu.

Upitan da li su računi za januar ove godine viši ili niži u odnosu na januar prošle godine, Ahmetović je rekao da se to ne može posmatrati na taj način jer je došlo do stapanja varijabilnog i fiksnog dela u jednu cenu.

Varijabilni deo se naplaćivao 4,50 dinara po kilovatu utrošene energije, samo tokom grejne sezone, a fiksni deo 27 dinara po kvadratnom metru tokom cele godine, dok je sada cena grejanja jedinstvena.

“Sada je jedinstvena cena 7,39 dinara i normalno kada pomnožite sa kilovatčasovima da daje veći iznos, ali kada uzmete prosek za celu godinu, iznos računa za grejanje će biti manji, smatra Ahmetović.

On je takođe napomenuo da cena daljinskog grejanja u Subotici nije menjana dve godine.

 

TanjugKOMENTARI

 1. !!!!!!! kaže:

  Kada će Toplana dozvoliti da svaki potrošač zatraži montiranje alokatora? Onda svaki koristi toliko koliko mu je želja, a to će biti ušteda i za Toplanu. Naime na svkom koraku čujemo, da treba štediti.Mi bi štedili i grejanje ali nas koči Toplana. Zašto smo zavisni od ostalih stanara, koji ne žele alokatore;

 2. Laze? kaže:

  A sta je bilo sa racunima za prosu godinu kada je gradonacelnik Maglai obecao da ce preispitati celu stvar? 

 3. roki kaže:

  Pa i do sada sam mogao da placam na odlozeno. Celu zimsku sezonu sam mogao da platim do kraja septembra. Koga ovi zezaju?

  Zasto nam drasticno povecavaju racune? Da bismo mogli da ih placamo na odlozeno? To je svhra ovog poskupljenja? Da li su oni normalni? 

  Da li uopste ima razloga za poskupljenje kad je prosle godine Toplana imala preko 10 miliona dinara dobiti?

   

OSTAVITE KOMENTAR