Plaćanje parkiga bez problema bez obzira na slova č,ž.š….

Slova č, ž, š, đ i ć koja se od ove godine mogu naći na novim registarskih oznakama za sada u Subotici nisu stvorili većih problema prilikom plaćanja parkinga SMS-om. Za razliku od Subotice u mnogim gradovima širom Srbije sa novim registarskim oznakama ima dosta problema. "Pakom grup", preko čijeg sistema se realizuje plaćanje parkinga SMS-om tvrdi da oni rade u 20 gradova i da nemaju problema. Pre uvođenja novih tablica oni su imali sistem za slova sa kvačicom.

Slika

Problemi mogu nastati ukoliko mobilni telefoni ne podržavaju pomenuta slova sa kvačicom. U tom slučaju trebalo bi da se ukuca najbliže slovo onome u njihovoj registarskoj oznaci. Pa tako na primer umesto slova "č" ili "ć" ukucati "c", a umesto "đ" uneti d.

Ukoliko neko ima stanarsku kartu za ovu godinu, a uzeo je nove tablice, treba da što pre da javi subotičkom parkingu, kako bi se dokumenta ispravila i da ne bi imao problema sa kontrolom.
Kontrolori će u narednom periodu biti oprezniji i pre nego što nekome izdaju kaznu proveriće da li je poslat SMS.
Do kraja januara i invalidi mogu da izvade besplatne potvrde da ne plaćaju parking. Bitno je da imaju važeću saobraćajnu dozvolu.Ukoliko su promenili registarske tablice ili prodaju vozilo treba promenu da jave nadležnoj službi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

63 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: