Plaćena obuka, sticanje vozačke dozvole „D“ i plata 70.000 dinara

Nakon plaćene obuke i sticanja vozačke dozvole „D“ kategorije, kandidate za vozače autobusa čeka radno mesto u trajanju od najmanje dve godine, sa platom od oko 70.000 dinara.

Izvor: RTV

Vozači autobusa deficitarno su zanimanje zbog čega su traženi ne samo širom Srbije, već i u Evropi. Ovaj kadar nedostaje i subotičkom autoprevozniku, a kako bi popunio upražnjena radna mesta, zainteresovanim kandidatima nudi plaćenu obuku za sticanje vozačke dozvole „D“ kategorije.

Javnom preduzeću „Subotica-trans“ nedostaju vozači autobusa. Zbog toga je raspisalo konkurs za njihovo zapošljavanje, a kako bi privuklo mlade ljude koji su voljni da se nađu za volanom autobusa, nude im primamljive pogodnosti.

“Vozači autobusa deficitarno su zanimanje ne samo kod nas nego u celoj državi. JP „Subotica-trans“ se kao poslodavac opredelio da im ponudi povoljnije uslove kako bi privukao mlađe ljude da se zaposle i trajno ostanu da rade u našem preduzeću. Na naš konkurs mogu da se jave kandidati stariji od 24 godine, a jedan od osnovnih uslova je da imaju položenu „C“ kategoriju duže od dve godine”, objašnjava Dejan Ljubisavljević, direktor JP „Subotica-trans“.

JP „Subotica-trans“ će kandidatima za vozače autobusa platiti obuku za stručno usavršavanje i osposobljavanje u auto-školi za sticanje vozačke dozvole „D“ kategorije.

„Znamo da je danas veoma skupa obuka i polaganje za „D“ kategoriju. Smatramo da je, ukoliko mi kao preduzeće kandidatima finansiramo tu obuku, to značajna podrška koja će im pomoći da polože i taj vozački ispit. Sa druge strane, ovde ih čeka siguran posao, a mi dobijamo potrebne radnike”, ističe Vladimir Jovanović, izvršni direktor za planiranje i upravljanje saobraćajem JP „Subotica – trans“.

Izvor: RTV

Nakon plaćene obuke i sticanja vozačke dozvole „D“ kategorije, kandidate za vozače autobusa čeka radno mesto u trajanju od najmanje dve godine, sa platom od oko 70.000 dinara.

“Radi se o jednom stabilnom poslodavcu koji uspešno radi već 125 godina. Onima koji se opredele da se zaposle kod nas poručujemo da imaju priliku i da napreduju, da mogu da proputuju ceo svet, a i da uživaju i u nekim drugim pogodnostima koje imamo kao javno preduzeće”, smatra Dejan Ljubisavljević, direktor JP „Subotica-trans“.

Detalji konkursa nalaze se na sajtu www.sutrans.rs, a neophodnu dokumentaciju zainteresovani kandidati mogu da pošalju poštom na adresu preduzeća ili da je predaju lično.

Konkurs nije ograničen rokom jer JP „Subotica-trans“ konstantno nedostaju vozači autobusa.

 

RTVKOMENTARI

 1. smrad i kal kaže:

  uskoro neće više biti plata za razvojno zaostale botove, histerične švalerke, rođake s četiri osnovne i ostale koji na tržištu rada u normalnoj zemlji ni dve nacrtane ovce ne bi mogli da čuvaju. kresanje radnih mesta u javnom sektoru na 5000 ljudi je neminovnost, ostali paraziti će posle čupanja s budžetske sise moći da se posvete dijeti pod svećama i ćebadima.

 2. Jasna kaže:

  Svako ko misli da vozi treba da polozi i dodje u firmu,posle moze kud zeli da ide.
  Nije lose.

 3. Djerdj kaže:

  Vozaci fale ali se resenje nadje,Jovanovic to dobro radi u preduzecu.

 4. Ivica kaže:

  Veoma mi je drago za ovu vest da fali vozaca. I voleo bi jos vise da nas fali. Sad kad ste nas sve rasterali po belom Svetu vasim nadobudnim ophodjenjem, kad nemate resenje, sad glumite finocu i vi i svi „veliki privatnici“. Svojevremeno, kad sam ja hteo da se zaposlim u „famozni“ Sutrans, sa svim mogucim kategorijama, nisam mogao jer nisam:
  1. Imao vezu da me ubaci
  2. Bio uclanjen u stranku koja je „drzala“ Sutrans
  3. Dao par hiljada €€€ da bi me zaposlili
  Na kraju sam, hvala Bogu, odustao da se borim u Srbiji sa vetrenjacama i otisao u Nemacku da vozim kamion za puno bolje pare i puuuno bolje uslove.
  Pozdrav svima!

 5. dule kaže:

  U gerontoloskom ima visak radnika na platnom spisku a ni ne dolaze na posao, a u ovoj firmi nema radnika. Nesto je trulo u Subotici…..

 6. Trlababalan kaže:

  Dolaze vozaci iz Pakistana, Bangladesa…

 7. Deks kaže:

  Hahahaha,a ja bio pre nekoliko godina na razgovoru,pre toga vozio solo kamion.Kazu oni meni na razgovoru,pa znate,niste vozili autobus.
  A sad druga prica,vozice jos malo i migranti,pokupice ih sa glavne autobuske.

 8. Anonimni kaže:

  Ta plata nokaka nije i ja sam morao otici u inostranvo da vozim trenotno sam u Beču vozim prigradski autobus za.3 puta veću platu i radim 4 dana u nedelji . Pozdrav !!!!

 9. Vuk kaže:

  Direktore SU transa iz SNS-a koliko imate partijskih parazita da primaju samo plate i ne dolaze na radno mesto jer ga nemaju eto njih školujte pa neka voze!Plata od 70.000din za toliko sati rada za to mesto je smešna!!Neka vam voze migranti njih je primio vaš šef i uzeo pare!!Vozači kombija sa B kategorijom u Beču imaju tri puta veću platu!

OSTAVITE KOMENTAR