Plakat za Festival

Prof Zdravko Mićanović za GradSuboticu kaže da studenti na četvrtoj godini Fakulteta za primenjenu umetnost imaju zadatak da naprave plakat baš za Međunarodni pozorišni festival za decu. Izložba plakata je uvek dobro prihvaćena, a studenti se trude da se izraze kroz plakat.
– Na ovaj način spojili smo ugodno sa korisnim, jer su studenti motivisani, a organizatori imaju plakat. Jedina zamerka mi je što mislim da medijski nije dovoljno pokriven – rekao je organizator izložbe Zdravko Mićanović.

.

Rad studenata Nemanje Vlaškovića je izabran za pobednički plakat, a Mariji Marković i Filipu Popoviću su dodeljene druga, odnosno treća nagrada. Nagrađeni studenti nisu prisustvovali jer je Nemanja u Parizu, a marija i Filip na drugoj izložbi.

.

Studenti četvrte godine fakulteta Primenjenih umetnosti u Beogradu, studijski programi Dizajn i Primenjena umetnost, moduli Grafički dizajn i Fotografija, na predmetu Plakat, uz mentorsko vođstvo profesora Zdravka Mićanovića, svake godine kao prvi zadatak u sklopu predviđenog programa rade plakate za konkretnu manifestaciju. I ove godine je to Međunarodni festival pozorišta za decu koji se održava u Subotici, osamnaesti po redu. Plakati studenata su ponovo, uz veliku podršku organizatora Festivala, bili i u izboru za plakat navedene manifestacije.

Slika

Početak rada fakulteta vraća nas u 1895. godinu i početak rada Srpske crtačko-slikarske škole Kirila Kutlika i 1905. godinu kada je otvorena Umetničko-zanatska škola u Beogradu. Ovu ustanovu je između dva svetska rata zamenila škola primenjenih umetnosti, koja je samo tri godine posle završetka Drugog svetskog rata podignuta na stepen akademije (1948), a četvrt veka kasnije na rang fakulteta (1973).

.

Izložbu plakata možete pogledati u maloj sali Otvorenog univerziteta.KOMENTARI

  1. lio kaže:

    Bravo za plakat !!! Prelep je, veliko hvala autoru.

OSTAVITE KOMENTAR

63 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: