Plakati kao onečišćenje

Novi izbori i nova kampanja, nose sa sobom i plakate koji po nekom verovanju utiču na građane, tako što direktno menjaju volju birača i brišu pamćenje ljudima koji, kada vide nečije lice izlepljeno po zidovima ili možda neki originalni slogan, dolaze do zaključka ko je onaj pravi, čije ime treba zaokružiti.

Stoga se na plakate po tradiciji troše značajna sredstva. A kada izbori prođu, ako ne budu prelepljeni, nasmejana lica političara polako blede, gule se ili kidaju u froncle godinama, ponekad i do narednih izbora, kao ona velika Pastorova glava na bilbordu kod podvožnjaka koja je izdržala skoro dva izborna ciklusa.

izbori 3

Ako plakati nisu zalepljeni na za to propisana mesta, oni vrlo brzo postaju ruglo. Iako te stranke i pojedinci čine silne napore da ubede građane kako žele da rade u interesu grada i za njegov napredak, potpuno su slepi na prljavštinu koju ostavljaju za sobom. Za neke bi se čak reklo da su posebno destruktivni iako im to ne ide u prilog, ako čovek razmišlja.

Stanari zgrade na uglu Maksima Gorkog i Trga Lazara Nešića, uložili su u skupo skidanje grafita i naslaga papira sa kamene fasade ali baš pred izbore pa nisu dugo uživali u čistoći.

izbori 111

izbori 11

Nalepnice su posebno tragične za sliku grada. Kandelabri u centru grada redom su izlepljeni a ubrzo i iskidani, beše to još početkom godine. Korzo, izlog i ponos varoši, svetiljke na koje se kači cveće…Ima li smisla bilo šta doterivati ako ovo ovako ostane dok ga kiša ne sapere, a to će biti za 5 – 10 godina, ili dok ih ne prelepe novi.

 

Ovako je udešena svaka svetiljka

izbori 1

Bilbord se plaća a ispod je besplatno oglašavanje

izbori 2KOMENTARI

 1. Niko kaže:

  Iz principa neću da glasam za ove koji ovako bahato lepe svoje plakate na sva mesta i prave ruglo od grada, jer ovim bahatim lepljenjem pokazuju koliko im je stalo do nas građana i izgleda samog grada.

 2. Gornjak kaže:

  Nadležni sada imaju crno na belo ko je gde i koliko zalepio. Posle izbora poslati ekipe za skidanje i dovođenje fasada i ostalih mesta u prvobitno stanje. Račune za rad tih ekipa ispostaviti gradskoj upravi koja dozvoljava ovako nešto. SRAMOTA.

 3. muštra kaže:

  glasajte za picoustog,on donosi boljitak…

 4. JOZEF kaže:

  svi tako lepe i lepili su. i na proslim izborima i sada i ubuduce ce. nebitno da je ds ili ldp to nije lepo da se lepi po gradu. a ovi sto lepe sns plakate to su sigurno ovi botovi iz ds i drugih opozicija koji zele da napakoste snsu. to namerno rade da bi ljudi bili ogorceni na sns…

 5. Lenin kaže:

  Sa obzirom čije su obrazi na tim toalet papirima,ti plakati su za plakati. 😀

 6. Mister No kaže:

  Lepili ili ne , obecavali ili ne , glasacu za onog ko me bolje bude podmitio jer primam mito . Sve kombinacije i dogovori moguci osim droge ,oruzja i belog roblja.

 7. Megatron kaže:

  @Lenin

  >badum tss<

 8. walker kaže:

  Ruzno izgleda,ali ce nazalost jos ruznije izgledati kada prodju izbori.Stranke bi posle izbora,trebalo da organizuju i skidanje plakata ,ali sumnjam da ce se tako nesto desiti jer glavna i odgovorna za komunalnu policiju se bas nalazi na listi SNS’a i ne verujem da ce svoje stranacke aktiviste angazovati po tom pitanju.Eto prilike da se pokazete na delu,zivi bili pa videli

 9. Subotica najvece selo kaže:

  SNS je to. Gomila djubra u gradu.

 10. xyz kaže:

  Da vidimo sada kolko je Komunalna policija izdala kazni za lepljenje plakata na nedozvoljenim mestima. Nadam se da ce neko iz medija doci do te informacije i objaviti je javno.

 11. Lenin kaže:

  SNS je najveće zlo što nas je strefilo posle Miloševića,što ne znači da su ostali dobri.Đaba forsiranje nekih idiota, da neke već dokazano lopovske političare,ponovo gradimo iz blata.Treba nama nešto sasvim novo.Anarhosocializam možda?

 12. Kontra kaže:

  Primitivno!!! Preterali su, bahati su i bezobrazni. Gde god se okrenes Vucic viri. Pa da li je to normalno ljudi? Severna Koreja nam nije ravna.

 13. Pravdoljub .. kaže:

  Da li mi se čini? Ili u ovoj državi ima i normalnih stvari? Listajući po FB-u naišao sam na ovu objavu….doduše političke stranke,ali vredi pogledati.http://zepzeleni.rs/2016/03/29/sadnice-drveca-umesto-flajera-i-plakata/

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: