Plan izgradnje puteva u gradu

Kao što je bilo najavljeno, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodina je ove godine izdvojilo 150 miliona dinara za izgradnju i revitalizaciju ulica i lokalnih puteva u gradu. U razgovorima sa Josipom Kovačem Strikom, direktorom Direkcije za izgradnju grada, i pomoćnikom Blau Peterom, GradSubotica saznaje da je oformljen konačan spisak ulica u kojima će se ove godine raditi i formirana komisija za javne nabavke. Naime, radi se o 26 ulica raspoređenih u 20 mesnih zajednica od kojih će 19 po prvi put dobiti asfalt dok će 7 ulica biti rekonstruisano.

Spisak planiranih ulica (cifra sa strane predstavlja cenu radova sa PDVom)

MZ Mali Bajmok
1. Fočanska (od F.Kluza do J.Mačkovića) 3.000.000,00

MZ Tavankut
2. Ivana Sarića 4.800.000,00
3. Matka Vukovića 6.500.000,00

MZ Mala Bosna
4. Bećar atar 5.000.000,00

MZ Novi Žednik
5. ul.S.Kovačević,Njegoševa 5.000.000,00

MZ Stari Žednik
6. Borisa Kidriča 1.300.000,00
7. Heroja Pinkija 500.000,00

MZ Dudova Šuma
8. Orahova 3.000.000,00

MZ Čantavir
9. III Vinogradi 5.200.000,00

MZ Kelebija
10. Matije Gupca 2.500.000,00

MZ Zorka
11. Erdutska 14.000.000,00
12. Pokret Nesvrstanih 6.500.000,00

MZ Aleksandrovo
13. Josipa Zelića 5.300.000,00

MZ Gat
14. R. Boškovića 2.000.000,00
15. I. Antunovića -Gundulić 2.500.000,00

MZ Ker
16. Srebrenička 7.200.000,00
17. Porečka 2.400.000,00

MZ Hajdukovo
18. Cankareva 2.300.000,00

MZ Bajmok
19. 11 Nova, Bačićeva 6.000.000,00

MZ Palić
20. Dr. Luke Mardešića 5.300.000,00

MZ Novo Selo
21. 15 Maja -Bajski put 14.000.000,00
22. Lokalni put za Ljutovo (obnova 3 km) 18.000.000,00

MZ Bački Vinogradi
23. Subotička 3.000.000,00

MZ Ljutovo
24. Čikerijska 10.000.000,00

MZ Centar III
25. Sonje Marinkovića (rekonstrukcija) 2.200.000,00

MZ Kertvaroš
26. Banijska (rekonstrukcija) 15.000.000,00

Ukupno: 152.500.000,00KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Pored tih sredstava od 150 miliona, grad je dobio i dodatnih 50 miliona dinara, takođe namenjena za izgradnju i revitalizaciju ulica ali isključivo u vangradskim mesnim zajednicama. Spisak će biti objavljen nakon njegovog tačnog utvrđivanja.

  P.S. Neka vas ne zbuni to što se na predhodnom spisku nalaze i vangradske mesne zajednice.

 2. djomla kaže:

  Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodina je izdvojio i 80 miliona dinara za spajanje i izgradnju ulica 51. divizije i Partizanskih baza. Direkcija za izgradnju grada, u velikoj meri razmatra mogućnosti i načine izgradnje ove ulice u kojoj pored asfalta nedostaje i kolekor, vodovdne i druge instalacije. Josip Kovač Striko i Blau Peter ističu da u slučaju da se krene u realizaciju ovog pravca bez kružnog toka, sredstva od 80 miliona dinara bi bila dovoljna za njegovu potpunu izgradnju uključujući tu i infrastrukturu koja trenutno nedostaje.

  Trasa koja će spajiti ulicu Jovana Mikića i Segedinski puta kod Prve kasarne

  Slika

 3. djomla kaže:

  Ovom prilikov vam postavljam i budući izgled plato dr. Zorana Đinđića.

  Plato gledano sa strane Korzoa
  Slika

  Plato gledano iz Nušićeve ulice
  Slika

 4. mateus kaže:

  kakva je to komisija za izbor ulica? da li su tu i iz mesnih zajednica?
  sad sam pogotovo zbunjen, sta je tako skupo na tom platou 10 sa 10????!!

 5. djomla kaže:
  akva je to komisija za izbor ulica? da li su tu i iz mesnih zajednica?

  Pisac teksta se neprecizno izrazio. Radi se o komisiji koja zajedno sa gradonacelnikom treba da sprovede javnu nabavku.

 6. Markes kaže:

  Ne svidja mi se plato. Kakve su to lezaljke? To u ovom gradu nece biti dugog veka. Nece on ovako izgledati kroz dva meseca.

  Za Pedesetprve divizije :yes: . To mi se svidja.

  Imas li nekih informacija oko bazena? Zna li Josip nesto? :(

 7. djomla kaže:
  Ne svidja mi se plato. Kakve su to lezaljke? To u ovom gradu nece biti dugog veka. Nece on ovako izgledati kroz dva meseca.

  Pa opste je poznato da se u ovoj drzavi ne isplati graditi nesto sto ne sadrzi armaturu. Primer, fontana kod katedrale. I ja sam malo skeptican po tom pitanju. Suvise je urban, za ovo podneblje.

  Imas li nekih informacija oko bazena? Zna li Josip nesto?

  Bazeni, izgleda mrka kapa ove godine. Ni direktor Direkcije nije znao da mi kaze nista konkretno tako da…

 8. coyote kaže:
  Bazeni, izgleda mrka kapa ove godine. Ni direktor Direkcije nije znao da mi kaze nista konkretno tako da…

  Bojim se da ovaj grad ne zna sta su mu prioriteti. :( Svake godine drugacije.

 9. Markes kaže:

  Nikad nije ni znao prioritete.

 10. mateus kaže:
  Markes napisao:Ne svidja mi se plato. Kakve su to lezaljke? To u ovom gradu nece biti dugog veka. Nece on ovako izgledati kroz dva meseca.

  Za Pedesetprve divizije :yes: . To mi se svidja.

  Imas li nekih informacija oko bazena? Zna li Josip nesto? :(

  taj gradonacelnik se u sve razume

 11. Markes kaže:

  …a ponajvise u fotografisanje.

 12. Juric Branko kaže:

  A sta je sa obećavanjem Muškatline ulice da se spoji Đevđelijska sa Muškatlinom,tj. da se poveže Teslino naselje sa Radanovcom?????

 13. coyote kaže:

  Zasigurno nije jedina obećana a ne izgrađena ulica. Bilo bi zgodno da se navede koji je od diretora ili gradonačelnika tako nešto obećao. Čisto da se zna. Potpuno te podržavam.

 14. Markes kaže:
  Juric Branko napisao:A sta je sa obećavanjem Muškatline ulice da se spoji Đevđelijska sa Muškatlinom,tj. da se poveže Teslino naselje sa Radanovcom?????

  Hmmm, ta obecanja.

 15. djomla kaže:
  Bazeni, izgleda mrka kapa ove godine. Ni direktor Direkcije nije znao da mi kaze nista konkretno tako da…

  Izvinjavam se zbog nesporazuma, direkotor Direkcije za izgradnju grada ni ne treba da zna nista vezano za bazene jer bazeni vec vise od godinu dana nisu u nadleznosti Direkcije za izgradnju grada.

  Stce ce biti ove godine sa bezima pogledajte na ovom liknu

 16. Lansky kaže:

  Majstori se već danima muče oko tih špriceva. Po ceo dan nešto petljaju, pada mi na pamet da im možda nešto ne polazi od ruke. Na umu mi je prečistač koji ne može da izdrži dok majstori ne pobegnu, zatim mašina za led na klizalištu koja je po priči trebala da pravi kvalitetan led od jeseni do pola proleća. Posle se ispostavilo da nije tako a da je taj posao bio prvi toj firmi a posle toga je firma ugašena. Zatim prva fontana u Galeriji koja je izgledala kao da je pravio neki ezermešter iz komšiluka. Sve u svemu kvalitet radova je svuda upitan. Ali ajd’ da vidimo i to čudo.

 17. boban kaže:

  Sve je ovo lepo ali sta sa MZ Pescara koja je trenutno najzaostalija MZ u Opstini? Obecanja postoje,ali ocigledno samo obecanja, cak i posle dva samodoprinosa za asfaltiranje ulica u stvarnosti nista nije uradjeno. Ulica Spanskih boraca je prioritet u MZ i jedna od najduzih, najprometnijih ulica u MZ, a i dan danas nema asfalta. Gradske vlasti se vadile do sada na regulaciju ulice, sada kada je uradjen Plan detaljne regulacije ulice Spanskih boraca, koju je Skupstina grada i usvojila nevidim zasto opet grad izbegava postavljanje asfalta u toliko pominjanu ulicu!? Bio bih vam zahvalan na pozitivom odgovoru i uskoro resenju problema stanovnika pomenute ulice kroz koju se nemoze proci kad su vremenski uslovi losi !!! Hvala

 18. djomla kaže:

  Gospodine bobane, evo i mog ličnog viđenja cele priče. Samo da naglasim da ovo nije stav Direkcije za izgradnju grada, niti Zavoda za urbanizam vec stav administratora sajta.

  Naime, ključ u celoj stvari je to što je plan detaljne regulacije za MZ Peščara donešen 2009. godine

  Zašto je to bitno? Iz prostog razloga što je još pre tri ili četri godine, prethodna garnitura u Direkciji napravila plan asfaltiranja ulica i izradila projektnu dokumentaciju za većinu njih. Oni su to tada radili u saradnji sa MZ koje su dostavljale njihove prioritete. Nakon toga su asfaltirali veliki broj ulica, izgradili kružne tokove itd… ali im je ostao još par desetina ulica, koje na žalost ni dan danas nisu asflatirane a imaju svu potrebnu dokumentaciju. Sasvim je sigurno da su te ulice prioritet, pa je iz tog razloga moje mišljenje da ulica Španskih boraca neće biti asfalitrana još bar dve godine. :(

  I ako MZ Peščara ima plan detaljne regulacije, nisam siguran da ulica Španskih boraca ima urađenu dokumentaciju kako bi se mogla asflatirati.

  Ali da ponovim ovo je lični stav i možda grešim.

 19. jasmina kaže:

  Mene samo interesuje zasto su se gospodje i gospoda u Zavodu za urbanizam zaljubili u kruzne tokve. Onaj kod Strosmajerove shvatam; kod Trga Zrtava Fasizma takodje (posto sam se tamo "lepo" provela na polaganju vozackog, pre postojanja kruznog toka :blush: ); na raskrsnici Brace Radic i Blaska Rajica, ‘ajd. Ali npr. onaj kod Tus-a?! Oni sto voze Bajnatskom i dalje se prave da imaju prednost i prolete kroz kruzni tok .Takodje, izjednaceno je pravo prvenstva prolaza onih iz Brace R. i Bajnatske sa onima koji izlaze sa parkinga Tus-a!
  Da ne komentarisem kako mnogi ne znaju da ih "koriste". Najvise volim kada izbace levi zmigavac pri ulasku. :D Ali dobro, to je bar bezbolno.
  Elem, setih se ovog posto sam neki dan gledala PDR za deo Prozivke, Bajnata I Centra III. Svaka treca rasksnica, kruzni tok! Stvarno ne razumem koja je svrha toga.

 20. djomla kaže:

  Smisao kruznog toka u Bajnatskoj je taj sto se sa druge strane nalazi Tus, market u koji treba da ide veliku broj ljudi. E, Bajnatska ima jedan mali problem, kako ko udje u nju tako razvuce auto na minimalno 80 km/h jer je puta prav i relativno sirok, sto u velikoj meri ugrozava bezbednost pesaka koji prelaze put.
  Za ovu pojavu postoji dva resenja, jedno je milicija koja bi vrebala iza nekog grma i naplacivala kazne zbog prekoracenja brzine, a drugo resenje je kruzni tok koji neminovno usporava kretanje vozila na mestu gde pesaci prelaze. Posto je narod nezadovoljan kruznim tokom, kao finansijski vema boljim resenjem za njihove dzepove, predlazem da se isti ukloni i stavi milicija, pa kad ovi krenu da sibaju po dzepovima gradjana isti ce se veoma brzo opametiti i napravice samodoprinos za vracanje kruznog toka. ;)

  Kruzni tok je dobro resenje za svaku iole frekventnu raskrsnicu jer ne mora da se stavlja semafor na kom ljudi cesto bespotrebno cekaju. U raskrsnici nema nikoga a oni stoje na crvenom. Drugo, kruzni tokovi neminovno usporavaju brzinu automobila u ulicama sa pravom prvenstva prolaza, pa je potreba za lezecim ili nelezecim policajcima u tim ulicama smanjen, posebno ako se u blizini nalaze skole, obdanista, parkovi, igralista, marketi…

 21. deki85 kaže:

  Evo godina na izmaku, oni u aprilu dobili 80 000 000 za zavrsetak Partizanskih baza i 51. divizije, Koliko su odradili 1 ili 2 cm? Boze koji sabani. To je mozda i najbitniji pravac koji treba asfaltirati u gradu ( mislim na deo sa te strane puta) i nista. Djomla batice, a mi o nekom Severnom bulevaru i o Dragisi M. Nema srece sa ovim kvadriplegicarima na vlasti

 22. djomla kaže:

  Sredstva su odobrena ali nisu uplacena sto je velika razlika. :) Poslednji put kada sam se video sa direktorom Direkcije, reče da je sva dokumentacija oko asfaltiranja ulica zavrsena, jedino sto preostaje je da Fond uplati sredstva, a to moze biti sutra a može i za dva meseca. Cim fondauplati, krenuce asfaltiranje ovih ulica i ljudi ce biti obavesteni.

  Evo Pastor je nesto pricao o dugu Fonda za ovu godinu.
  SVM podržava budžet

OSTAVITE KOMENTAR

+ 70 = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: