Plan regulacije za peščanu plažu na Paliću

U narednih par redova biće opisan nedavno usvojeni plan detaljne regulacije za peščanu plažu na Paliću, koji definiše uslove gradnje i uređenja ovog prostora, koji na žalost godinama stoji zapušten.

Slika
Plan detaljne regulacije za prostor peščane plaže na Paliću


Najzanimljiviji deo plana svakako čini deo koji definiše broj obejkata na plaži kao i njihov izgled i namena. Po planu predviđen broj objekata je sedam, s tim da se postojeće četiri lokacije montažnih objekata zadržavaju. Prilikom definisanja planiranih lokacija i uređenja kompleksa plaže osnovni koncept je bio da se svih sedam lokacija rasporede na što većoj udaljenosti od jezera kako bi se sačuvala osnovna namena ovog prostora, a to je plaža za sunčanje i boravak pored jezera. Prostor uz samu obalu jezera se zadržava u postojećem stanju uz potrebu dopune i obnavljanja urbanog mobilijara (tuševa, klupa, korpi za otpatke).

 

Materijal i gabariti
Predviđeni objekti moraju biti građeni od drveta a ukoliko se za izgradnju montažnih objekata koristi metalna konstrukcija ona mora biti obložena drvetom kako bi bila u skladu sa graditeljskim nasleđem i uslovima Međuopštinkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Takođe krovna kontrukcija obejkata mora biti u osnovi drvena, a za krovni pokrivač može biti primenjen biber crep, trska ili bakarni lim. Maksimalna visina objekta ukljušujući najvišu tačku je 5,3m.

 

Na donjim slikama su prikazani detalnija rešenja plaže. Brojevima su označeni obejkti koji se predviđaju na plaži, zelenom je označeno planirano zelenilo, površine uokvirene narandžastom bojom su površine pod peskom na kojima će se smestiti odbojkaški tereni.

Slika
Slika1- deo plaže najbliži muškom štrandu

Slika
Slika2

Slika
Slika3KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Površine crvene boje su planirane letnje bašte uz predviđene objekte, dok su narandžaste površine, površine predviđene da budu pod peskom.

  Slika
  Slika1- deo plaže najbliži muškom štrandu

  Slika
  Slika2

  Slika
  Slika3

 2. coyote kaže:

  Svemu sudeći ništa spektakularno. Ostaje samo jedna mala sitnica, da se plan sprovede. :D

 3. Radic kaže:
  coyote napisao:Svemu sudeći ništa spektakularno. Ostaje samo jedna mala sitnica, da se plan sprovede. :D

  a ciscenja Palica odmuljavanje i to je sitnica a to je najvaznije zamisli kupaliste sa tablama obavestenja ZABRANJENO KUPANJE ko ce tu ista da gradi ljudi .OCISTITE JEZERO PRVO po sve ostalo !!!!!!!!!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: