Plan za Teslinu pijacu – više parking mesta i sadržaja

Više prostora za parking, kao i novi sadržaji i prodajni prostori – tako bi nakon rekonstrukcije trebalo da izgleda Teslina pijaca. Plan za ovu pijacu, koja godinama predstavlja problem za meštane Malog Radanovca, građanima su predstavili direktor JKP „Subotičke pijace“ Dejan Ljubisavljević, zamenica gradonačelnika Timea Horvat, i gradska menadžerka Zagorka Panić.

Iako je Mali Radanovac jedna od infrastrukturno najrazvijenijih mesnih zajednica, čuvena Teslina pijaca, prema rečima nadležnih, predstavlja „usko grlo“ tog dela Subotice. Direktor „Subotičkih pijaca“, Dejan Ljubisavljević, navodi da je objekat  najpre legalizovan, urađen je katastarski plan, kao i elaborat za izgradnju nove pijace. Prilikom izrade plana, naglašava Ljubisavljević, vodilo se računa o realnim potrebama. Nova pijaca imaće više parking mesta, pijačnog prostora, kao i dva ulaza – iz Šandora Lifke i Pionirkse ulice.

Grad je izvojio sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju, a narednoj bi trebalo da obezbedi sredstva za samu izgradnju, poručuje Zagorka Panić, gradska menadžerka.

Kako i sama često pazari baš na Teslinoj pijaci, zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, upućena je u to koliko je važno da taj prostor sredi. Naglašava da je jedan od prioriteta grada ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica, koje su tu da služe potrebama građana.

A šta kažu meštani Malog Radanovca kojima je tribina i bila namenjena? Aranka Bač, koja tamo stanuje od detinjstva, ističe da su upravo parking mesta najveći problem, te da joj se plan za pijacu iz tog razlogao veoma dopao.

Osim pijace, u Malom Radanovcu će se ove godine rekonstruisati kolovoz u Jug Bogdanovoj ulici, obnoviće se nekoliko trotoara, a planirano je i nasipanje nekategorisanih zemljanih puteva. Svakako najznačajniji je plan za nekadašnju Prvu kasarnu, na mestu koje bi trebalo da nikne stambeno-poslovni kompleks.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Bradati anonimus kaže:

  Ovo će da bude kao što se gradi pozorište i fontana i sve drugo u gradu.
  Samo u priči. Ovo za teslinu pijacu slušam već 4 godine.
  Gde je napravljena ova konferencija za štampu? Po plakatima iza to je u stranci SVM i SNS. Ujedinili su sva javna preduzeća?

 2. pista kaže:

  Ovo ce biti puj pike ne vazi…. cisto mazanje ociju i laganje gradjanima a sve zbog kvazi kampanje za izbore pri mesnim zajednicama u nedelju… BOJKOT! Pa vladajte dok se ne urusite sami…

 3. Petar kaže:

  77 tezgi i samo 14 parking mesta?
  Jeste normalni vi?
  Projekat pijace ste radili od 2003. do 2019.? Ono pijaca-tezge, krov, kanalizacija, česma. 16 godina vam trebalo da osmislite rekonstrukciju postojeće pijace?
  Ah da, kakvi ste graditelji vi iz SNS-SVM verovatno ćemo do tada već imati one vođine kineske leteće automobile.
  Neće nam ni trebati više od tih 14 parking mesta.
  Nema lepšeg grada od Subotice u SNS verziji.
  Ujutru na Teslinu pijacu, pa na posao u neko JKP, popodne kupanje na Paliću, uveče predstava u pozorištu, pa lagana šetnja kraj zelene fontane i korzoom kraj doma JNA.

 4. Josip Mali Bajmok kaže:

  Koliko god se trudili da skupove učine raznovrsnim vidimo da se horda hodočasnika i eskadron multimedijalnih plaćenika ne menja i da je predvodnik redovno sakriven iza vođinih leđa.Njih samo redovno menja,trenutno mu je mašta usmerena prema drugom.Još se kao vetar u leđa dovode jagnjeće brigade iz centrala ne bi li se motivisali građani da izađu na glasanje u nedelju.Priča se o potemkinivim selima i snazi autoriteta lokalnih lidera pre bi se reklo egzibicionista koji samo pogledom rešavaju decenijske probleme a gle čuda baš uoči izbora se uočavaju silni problemi što su po zlu poznati G17 plus i DS,DSS i ostale DOS pijavice napravili..Neki od tih đavola su gle čuda danas perjanice lokalnog kartela.
  Subotičani kad podela paketa za hranu i crvena za glas prođe i kad se naivni osveste biće kasno!!Vratićete se u surovu realnost krvave despotije zločinačke naprednjačke mašinerije.
  Bojkot!

 5. Munemjea kaže:

  Obavezno neku kafani da se otvori da bude zivlje sa zivom svirkom to vam fali i veliki betoniran parking da mozete te velike dzipove i audi a8 long verzije da parkirate nemojte da stedite na betonu!!!

 6. Sumorno kaže:

  Postojeća kvadradura je mala, to je najveći problem. Osim ako ne grade pijacu na sprat ne znam kako će rešiti parkiranje i dovoljno mesta za samu pijacu.
  Trebalo je tu pijacu odavno izmestiti pre nego što se i okolna infrastruktura izgradila.
  Ovako je to nerešiv problem. Nema dovoljno prostora.

 7. Pijaca Marsala Tita kaže:

  Pijaca je pijaca, Tesla je naucnik. Mogu da shvatim da se neke pojave u fizici, i neke merne jedinice nazivaju Teslinim imenom, njemu u cast. Nije mi shvatljivo da se kojekakve pijace i provincijalne mahale nazivaju Teslinim imenom. On sa takvim stvarima nema apsolutno nikakve dodirne tacke.

 8. ffilozoff kaže:

  He,hehe zamenica gradonacelnika ide na pijacu-pa bice i parking??/ NORMALNI STE ? 21vek je !!

 9. ffilozoff kaže:

  P.S. na pijacu gde ide gradonacelnik posaljite dronove…i uzivo prenosite…hehe…

 10. Zulu kaže:

  U planu je ovo, u planu je ono… Super! I Timea pazari na istoj pijaci, kao ja?! Još bolje! Ako smo se već ovako skupili, i na istoj smo frekvenci, može jedno pitanje? Čitao sam o tome, da je po vama (Timea i društvo) ulica Vuka Mandušića rekonstruisana… Jedna trećina je koliko, toliko kulturno prohodna, a zbog preostalog dela jedino je moj mehaničar presretan: iako vozim 40-50, “kvalitet” puta zezne kola. Taj put, koji je po vašem mišljenju rekonstruisan. Timea: prozovojte se tamo, na toj ulici do Avnojske, gde ionako idete na sastanke, po mogućnosti biciklom, pa ako vam vreme dozvoli, dajte neki odgovor.. Prijatno!

 11. Indijanac kaže:

  @Pijaca Marsala Tita
  He-he
  Pa valjda je Tesla toliko zaslužio da ima svoju pijacu i u Subotici.
  Izbori će uskoro, dobićete vi tamo pijacu na 3 sprata sa pokretnim stepenicama i liftom.
  I pokretnom trakom, elevatorom, da ne teglite robu u rukama.
  Pokretne stepenice, lift i elevator imaju dodirnu tačku sa Teslom.

 12. Indijanac kaže:

  Sve tri stvari idu na struju.

 13. mrav kaže:

  a vidi travurine nepokosene kraj pijace, zapusteno, kao da je Zimbabve…

OSTAVITE KOMENTAR