Planeri se malo “zaigrali” kaže Janjić

Predsednik Gradske Komisije za planove Nebojša Janjić za naš portal kaže “nema sukoba interesa”, kako su pojedini Subotičani tvrdili u utorak kada je održana javna sednica za planove u Velikoj većnici Gradske kuće.

Prvobitno je bilo zamišljeno da sednica bude održana u Plavoj sali, ali zbog velikog broja zainteresovanih građana koji su došli održana je u velikoj većnici. Janjić dalje objašnjava da smatra da živi u pravnoj, a ne policijskoj državi i da tabloidi ne mogu da osuđuju, nego postoje sudovi za to.

 

– Članovi komisije su i pre javne sednice odbacili nacrt Plana generalne regulacije I i zaključili da se Plan mora vratiti na doradu. Ozbiljne primedbe su imali na primer, kod predviđenog proširenja Kelebijskog i Bajskog puta, kao i mnogih ulica u mesnim zajednicama Ker, Gat, Bajnat i Dudova šuma, što bi zaista i iziskivalo predviđenu eksproprijaciju preko hiljadu objekata. Osnovna primedba se odnosila na širinu ulica. Da kažem tu su se saobraćajni inžinjeri malo zaigrali i predvideli proširivanje mnogo ulica. Komisija je to smatrala nepotrebnim i neprimerenim, sa staništa finansija, ambijenta i saobraćaja. Neće biti rušenja ni danas ni sutra – kaže predsednik Komisije za planove Nebojša janjić.

 

Kometarišući izjavu predsednika SVM-a Ištvana Pastora, janjić je rekao:

 

– Suočavamo se sa problemima u urbanizmu Subotice koji su izazvani pogrešnim odlukama. Poput rušenja Narodnog pozorišta, planova i druge planske dokumentacije koja je nastala do 2008. godine. To su sve planovi i problemi koji su rađeni po političkom diktatu iz koga ne stoji DS. Ono što se odnosi na očuvanje gradskog jezgra i iza čega mogu ja da stanem su projekti koje smo osmislili i uradili. To su kružni tokovi, ulice Braće Radić i Dimitrija Tucović, zatim dekorativno osvetljenje i fasade .Činjenica je da smo u postupku izrade novog urbanističkog plana i treba odrediti nove strateške smernice za razvoj grada – zaključuje Nebojša Janjić.KOMENTARI

 1. dream kaže:

  Pa da zivimo u pravnoj drzavi ,ti ne bi bio u komisiji.A plan se ne salje na doradu ako je skroz omanuo ,nego se pravi novi ispocetka.A ta vasa dorada u prevodu znaci “ajd da ga malo izmenimo pa da prodje,tj gledaj da promenimo kod onih koji su najglasniji a za ostale ko sisa”.Subotica je puna planova iz pre Hrista i nista se nije uradilo i sad opet ispocetka.

  DA LI VI ZNATE JEDNU CINJENICU DA JE CENTAR GRADA SUBOTICE ZASTICEN PO SLOVU ZAKONA ? I ON KAZE CENTAR GRADA A NE OVA ILI ONA KUCA ILI OVA JE BITNA A OVA NIJE ”STARO GRADSKO JEZGRO CENTRA GRADA SUBOTICE”  .

  S druge strane koje su vam bitne kad su srusene one od najveceg znacaja za Suboticu ,pa onda cemu i sluzi “‘bitno i nebitno”.

  Stvarno ne razumem o cemu vi diskutujete i planeri, i komisija i gradjani ? Ko tu placa ko pije a ko je pijan ?

  Ovu necemo,ona je od veliko znacaja za grad Suboticu( a vec je srusena ) a ovu ocemo ona nije od velikog znacaja za grad Suboticu,pa da i nju srusimo

 2. ivan kaže:

  Secam se i dan danas Nebojse kako nam se cinicno smejao kada smo isli da protestujemo protiv rusenja pozorista.Nista taj neradi slucajno.

 3. milica kaže:

  Gradjani Subotice su sami krivi. Unisten centar grada, i svi cute. U normalnom evropskom gradu gradjani bi protestima zabranili bahanalije od rusenja, planiranja i  gradnje zbog sopstvenog dzepa pojedinaca. Ali ne, suboticani su “fini i kulturni ljudi”, pa cute. I mozda postave po koji komentar na net. Tek da se zna. A znate koliko to one u gradskoj vlasti interesuje?

 4. Double P kaže:

  ivan:

  Secam se i dan danas Nebojse kako nam se cinicno smejao kada smo isli da protestujemo protiv rusenja pozorista.Nista taj neradi slucajno.

  Secam se ja njega kako nam je cinicno pregledavao radove iz zgradarstva, jer je tada jos bio low level asistent na gradjevinskom fakultetu. I uvek smo ga morali cekati po 2 ili 3 sata da se pojavi na vezbama i da nam oceni radove. Jer nije znao nista drugo osim da svrlja ocene na crteze. 

 5. freelancer kaže:

  Na žalost, moram da se složim sa milicom. Utoliko više me je obradovala akcija “Nasmeši se Subotice”.

  Takodje, slažem se i sa onima koji brišu komentare. Može im se. Ja u potpunosti razumem i nemam ništa protiv bilo koga kome su osobe, poput one sa gornje fotografije, drage, bliske ili ne znam šta. Samo bih molio malo za razumevanje i prema onima koji misle suprotno. 

  Taj gest me JAKO asocira na UKUPAN STAV i ponašanje članova i simpatizera 2stranke živopisnih boja”. “Mi, mi i samo MI….” 

  Kao i u svim sličnim pričama, tako i u ovoj, surovo je tačna narodna izreka: “Možeš da radiš ŠTA hoćeš, ali ne i DOKLE hoćeš!”

 6. urbanion kaže:

  ko su famozni autori tog plana koji je vraćen ? ko je dao ideju po kojjoj se radio propali plan. ko je potpiso plan kao dokument koji je izašao iz Zavoda za urbanizam kao plan po kojem je trebalo dalje raditi ? Posle ovakovog debakla koliko dana još može da ostane na čelu zavoda osoba koja je Gradu kao poslodavcu ili investitoru ili naučiocu ( da ne sitničarimo da li je to Grad ili Direkcija za izgradnju ) dao takav plan.

  Možda izgleda neverovatno ali to je kao da je neka zdravstvena ustanova u cilju stvaranja zdravije populacije  predložila eutanaziju ( da ne kažem streljanje ) za nekoliko hiljada ljudi jer onda bi se eliminisalo ono što je bolesno, amortizovano, kljakavo, staro, nemoćno i ostali bi oni jedri, rumeni i zdravi. 

  Takvu glupost je napravio Zavod praveći taj plan koji čak ni Janjićeva komisija nije mogla da proguta.Možda zato što nisu predvideli da se uvede taj famozni Novi tranvaj.

  Da bi slika bila jasnija kad preedlog budžeta ne dobije potrebnu većinu pada vlada, pada predlagač odnosno gubi legitimnaciju da radi svoj posao ako je to gradnonačelnik ili kao nekada izvršno veće itd a u ovom slučaju pada Zavod odnosno osoba koja predstavlja zavod. Jasna stvar- direktor pada, a novi će već rekonstruisati tim projektanata.

 7. dragan kaže:

  Samo promena vlasti  u Subotici može  narodu običnom doneti nešto bolje,pa valjda je svima jasno da  ovi i ovakvi i slični njima koji deset ili dvadeset godina  šenluče i podcenjuju  narod ,jednostavno nemogu raditi  nikakav napredak istom ,Glavno  oličenje ove vladajuće garniture je korupcija ,nameštanje raznih poslova ,zaluđivanje naroda Subotičkog raznim obećanjima jednom rečju to se zove  kriminal.Zamisli se narode  Subotički ,kako te  ova od gore  mutna spodoba i slični njoj koji  žive na tvojoj grbači vuče za nos,zamisli se ,koliko  Subotičana nema posao ,koliko ih nema  asfalt ,vodu ,kanalizaciju,  a ovi  troše pare grada na  prioritete  : proširenje nekih ulica isl.

 8. Ivan kaže:

  pa eto, da je protiv mene podignuta optuznica mene bi bilo sramota da se pojavljujem u javnosti, bar do pravosnaznog okoncanja suskog postupka. 
  ali Nebojsa Janjic ne poznaje rec “sramota”. 

  da sam ja, kojim slucajem, neko u lokalnom DSu, ne bih postavljao Janjica na mesto predsednika Gradske Komisije za planove. on svakim svojim pojavljivanjem u javnosti samo sramoti DS i srozava ionako mizeran rejting stranke i njen nezaustavljiv pad.
  ali ni DS ne poznaje rec “sramota”.

  stvarno je cudan nacin na koji DS misli da privuce svoje glasace nazad.

OSTAVITE KOMENTAR