Planetarno udruženje tamburaša odlikovalo Zvonka Bogdana

Zvonko Bogdan, bard tamburaške muzike, počasni je predsednik Svetske tamburaške asocijacije. To priznanje uručili su mu dr Jovan Pejčić,  predsednik Svetske asocijacije i Jovan Adamov, umetnički direktor, u prelepom ambijentu Vinarijie Zvonko Bogdan na Paliću, i to na osnovu odluke članova rukovodstva planetarnog udruženja tamburaša, iz SAD i Hrvatske, dr Marka Forija i profesora Franje Batoreka.

diploma


– Zbog neizmernih zasluga u afirmaciji tamburaške muzike i kulture, ne samo u našoj zemlji nego i u celom svetu, sa velikim zadovostvom smo proglasili gospodina Zvonka Bogdana za počasnog predsednika Svetske tamburaške asocijacije. Svima je dobro znan njegov doprinos u negovanju kulturne tradicije, istorijskih vrednosti i običaja – rekao je Jovan Pejčić, predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

 


Sa svoje strane, Zvonko Bogdan je naglasio da sa najdubljim emocijama doživljava priznanje kao najvrednije do sada koje je primio.

 


– Za ovo je potrebno imati mnogo godina i biografiju – rekao je uz osmeh Bogdan. – Tamburica, rekao sam to još pre 20 godina, trebalo bi da bude naš proizvod za izvoz. Ona je izvorna, ima tradiciju i najvažnije je da je ne zaboravimo. Moramo nastaviti tradiciju kao što je „Tamburica fest“, svetski festival tamburaške muzike podigao tamburu na viši stepen i otrgnuo je od zaborava – rekao je Zvonko Bogdan.

 


Jovan Adamov, umetnički direktor naglasio je da je autorski rad Zvonka Bogdana od ključnog značaja za aformaciju mnogih priznatih orkestara ali i onih koji tek dolaze.

 


– To govorim imajući u vidu da 50 odsto repertoara svih orkestara čini autorski opus Zvonka Bogdana i to u bilo kom delu sveta. On je nezaobilazna ličnost na polju tamburaštva – rekao je Adamov.

Zvonko-Bogdan4 Zvonko-Bogdan5

Zvonko-Bogdan1

Zvonko-Bogdan2

Ivona

Zvonko-Bogdan3KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Wooow….kako je lepo videti Adamova i Zvonka zajedno, covek odma zna da se nalazi u Creme de la Creme drustvu najboljih.

 2. tamburica kaže:

  Lepo medjunarodno priznanje za Zvonka.

   

  Ostavio je veliki trag medju tamburicama.

 3. Mister No kaže:

  Nisam ljubitelj njegovih pesama ali čovek je legenda.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: