Planovi za Sinagogu

U Subotici na čelo novog IPA projektnog tima za rekonstrukciju Sinagoge, postavljen je dr Nenad Ivanišević. U planu je da se naredne godine pronađe novac iz Evropskih fondova kako bi se završili radovi na rekonstrukciju objekata, a grad će za narednu godinu da izdvoji 10 miliona dinara za završetak radova na frontalnom delu fasade objekta.

 

– Imamo ideju da  Svetski memorijski fond potpiše protokol sa gradom u vrednosti od nekih 70.000 dolara koji će biti dovoljni za renoviranje drugog dela fasade Sinagoge prema Gimnaziji i onda nam ostaje i renoviranje frontalnog dela objekta. Grad je obećao da će za narednu godinu u budžetu da izdvoji 10 miliona dinara za rekonstrukciju frontalnog dela fasade Sinagoge i kada se završe svi ti radovi, 2014. godine, ukoliko sve bude teklo po planu počeće radovi na uređenju unutrašnjosti objekata. Nadamo se da će objekat uskoro da zasija u punom sjaju  i da će u budućnosti biti pravi kulturni centar – rekao je Ivanišević.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  A kada ce biti uradjena fasada na Pravoslavnoj crkvi u Subotici?

 2. Hector kaže:

  :

  A kada ce biti uradjena fasada na Pravoslavnoj crkvi u Subotici?

  Nesto najnebitnije.

 3. gamabunta kaže:

  A kada ce biti uradjena fasada na Pravoslavnoj crkvi u Subotici?

   

   

   

  U planu je da se naredne godine pronađe novac iz Evropskih fondova kako bi se završili radovi na rekonstrukciju objekata

   

  pa vi veliki dveronje, obrezovci, našisti i vaše popurde se nonstop dernjate “ne u eu”, “jevrejski lobi vlada svetom”, etc. šta sad oćete s evropskim parama? neka vladike prodaju par audija, pa da vidiš kako ima da se blista. a ako neće, uvek možete da probate da se ogrebete za koji dukat od ona dva hobita (putina i međedeva).

 4. ivan kaže:

  A da moderator izbrise  gornji komentar,bas me nasekiro.Nekima nevredi ni objasnjavati.(covek sam sebi dao jedan plus,jadno)

  Bilo bi mi stvarno drago da se stvari pokrenu sa mrtve tacke.Na sajtu je bilo par lepih slika kako su na drugim mestima iskoristili sinagoge,o tim idejama nebi bilo lose razmisliti.Bilo bi lepse da gradjevina ima neki ziv sadrzaj.

   

 5. rax kaže:

  a kakve veze ima doticni doktor sa ovim projektom. da se useres, oprostite, ali morala sam ovo reci.

OSTAVITE KOMENTAR