Planovi ŽFK Spartak

Posle duge zimske pauze stručni štab je izvršio prozivku igračica i otpočeo sa pripremama za prolećni deo prvenstva. Ono što smo imali priliku da vidimo, igračice su veoma profesionalno pristupile svojim obavezama sa ogromnom željom za radom koji sledi u narednom periodu – rekao je Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak. 

 

ŽFK Spartak će prvu fazu priprema odraditi u Subotici, a od 14. februara se ekipa seli na Zlatibor gde će sprovesti drugu i najvažniji fazu priprema koja će trajati do 28. februara. Na Zlatiboru je u planu odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica. Nakon visinskih priprema sledi uigravanje ekipe u Subotici i serija međunarodnih prijateljskih utakmica (FC Ferencvaros, ŽNK Osijek, ŽFK Banja Luka). U dogovorima smo i oko odigravanje nekoliko utakmica sa mlađim muškim selekcijama FK Spartak. Prva zvanična utakmica u domaćem takmičenju nas čeka 15/16. marta u nacionalnom Kupu, dok su 22. i 23. mart rezervisani termini za nastavak prvenstva. Spartak će gostovati u Kruševcu ekipi ŽFK Napredak. 

 

Što se tiče igračkog kadra tim će sigurno biti podmlađen, što je i politika kluba za ovu godinu. Želimo da izvršimo reformu tima gde će mlađe devojke dobijati superligašku minutažu. Nedavno smo predstavili Allegru Poljak kao novi biser srpskog ženskog fudbala, a uskoro ćemo promovisati još nekoliko mladih talentovanih devojaka koje će u narednim godinama biti okosnica našeg šampionskog tima. 

 

Ekipu su napustile Nikoleta Nikolić, koja karijeru nastavlja u BIIK-u iz Kazakstana, i Violeta Stojanović koja će karijeru nastaviti u ŽFK Sloga iz Zemuna. Naše tamnopute igračice, Falone, Nahi i Ines, nalaze se na pripremama do 1. marta sa svojim nacionalnim selekcijama. Postoji veliko interesovanje za njihov aganžman od strane Ruskih, Francuskih i Nemačkih ekipa, a do završetka zimskog prelaznog roka znaće se njihov definitivan status. 

 

Mnogo nam je drago što je ŽFK Spartak izgradio veliko ime u Evropskim okvirima i što su igračice našeg kluba iz godine u godine sve više na meti najjačih klubova u Evropi, što je dokaz da ŽFK Spartak ima adekvatan kvalitet u radu i viziju koja donosi uspeh – zaključio je Bojan Arsić. KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR