Plastenici godinama na meti optužbi da pale otpad

Plastenici porodice Kokovai na Makovoj sedmici godinama su na meti optužbi da tokom leta pale otpad.  I ove godine samo u poslednjih mesec dana bili su predmet inspekcijske kontrole čak šest puta, plus je još šest puta dolazila inspekcija rada, a kako kažu, prijave Komunalnoj miliciji su prestali da broje, jer su gotovo svakodnevne.  Jedan od vlasnika, Norbert Kokovai, ističe da otpad zaista neko pali, i da se to dešava tokom noći, ali da nije na njima da to istražuju.

Apsurdno je, dodaje Norbert, što oni tokom leta ništa ne pale. Naprotiv, zimi lože peć kako bi zagrejali svih 78 plastenika.

Problem paljenja otpada tema je i u Mesnoj zajednici „Makova sedmica“. Predsednik Saveta, Mirsad Nalić, kaže da bude prijava za paljenje otpada u Osječkoj, Beogradskoj i Pećarskoj ulici, ali da su one uvek anonimne i uvek upiru prstom upravo u plastenike porodice Kokovai. Dodaje da mu se lično nikad niko nije obratio, zbog čega želi da stavi tačku na ovu priču.

Iako je paljenje strnih ostatak, smeća i biljnih ostataka na otvorenom strogo zabranjeno, do sada nije ustanovljen krivac na Makovoj sedmici. Dok se to ne dogodi, porodica Kokovai se pita koliko dugo će biti na meti komšijskih optužbi, jer ih inspekcijske kontrole ometaju u svakodnevnom radu.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. zig zigi kaže:

  Pa zar je istina da niko ne moze da ode i da pogleda odakle dolazi dim? Zar su svi nesposobni ? Ovaj problem slusamo i citamo godinama i jos uvek niko ne zna ko to radi a mogao bi da se resi za 24 sata. Inspekcija nek ide sa policijom i nek gledaju odakle dolazi dim i smrad, napravi se zapisnik, prijava i hapsenje, sud i kazna od vise stotine hiljada dinara ili zatvor i zaplena. Kad ponovo primete dim i smrad, ista procedura i sve dok ne stanu ljudi da loze smece. Prosto ko samar, samo da neki pocnu da rade svoj posao.

 2. Iko kaže:

  Ko će da kontrolira one koji za energante koriste gasne kotlove-kod kojih sagorevanje ne pravi vidljivi dim ,ali isto tako smrde kao da se loži sa odpadom. Naime kalorijski sastav i kvalitet gasa je u toj meri nekvalitetan da bolje da o tome i ne govorimo. Ali možemo govoriti o dimnjaku Subotičke Toplane.Samo treba pogledati kakav smrad i dim izlazi iz tog dimnjaka za vreme sezone loženja…i sve treba da nam bude jasno…

 3. Kalimero kaže:

  Aman ljudi, zabole Komunalnu ko danju pali a kamoli noću kada od 22:00 nemaju nikog da radi. I prijave posle 17:00 su uzaludne. A sada malo o paljenju:postalo je moderno da jada želip komšiji da napakostiš ti kao dobronamerni kompija prijaviš požar u komšijskom dvorištu pa se smejuckaš kad dođu vatrogasci pa cela ulica blene. Naša posla!

 4. Baron Trenk kaže:

  Sta ste toliko navalili na tu Komunalnu policiju. To su klasicni opstinski panduri kakvih je bilo jos i u !8/19 veku bili su naoruzani debelim batinama i zavodili red. Svako ko je fizicki zdrav, ima IQ izmedju 70 i 100 moze da obavlja taj posao, ali samo prema uputstvima i naredjenjima. Zbog toga se postavlja pitanje ko je taj koji im daje uputsva i naredjenja? kolki je njegov IQ, koja su njegova ovlastenja, ko je njega postavio na duznost ? Ko je njegov pretpostavljeni, ko je njega ovlastio… itd. Tek kada se nadju odgovori na takva pitanja, onda ce se naci i resenje za kontrolisanje zakonskih odredbi kao i obavljanje egzekutivne vlasti na nivou grada ili opstine.

 5. inge kaže:

  Od ovih kicoš-komunalnih policajaca su sto puta bili bolji austrijski perzekutori koji uvodili red u Subotici za vreme Austrijskog carstva gde je i Subotica pripadao…

OSTAVITE KOMENTAR