Plemeniti darodavci Van Mersovi

Porodica Van Mers iz holandskog grada Vuhta darovala je subotičkoj Opštoj bolnici 30 najmodernijih bolničkih kreveta sa madracima i noćnim ormarićima, bolnički nameštaj, stolice, posteljinu, ćebad, medicinsku opremu…

Donacija porodice koja svake godine boravi na Paliću unaprediće kvalitet zdravstvene nege u Opštoj bolnici. Vrednost donacije po želji porodice Van Mers ostaće tajna. Prevoz medicinske opreme i nameštaja iz Holandije finansirala je lokalna samouprava.

Zahvaljujući se porodici iz Holandije, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, najavio je da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u podizanje nivoa zdravstvene zaštite.

voj bolnica kreveti_620x0

– Svesni smo primedaba građana, i zato nam je cilj da te nedostatke otklonimo i poboljšamo uslove za rad, za smeštaj pacijenata ali i za radnike – poručio je gradonačelnik Laban.

Uz ovu, ali i druge donacije koje su stigle tokom godine, uz izdvajanje sredstava Pokrajinske vlade, obnavljanje bolnice teče u kontinuitetu.

– Pre nekoliko dana smo dobili sredstva od Vlade APV za gastroenterološku dijagnostiku, za novi kolonoskop, pre toga smo kompletirali očnu ambulantu sa najmodernijom opremom za dijagnostiku očnih bolesti – ističe dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

 

INSPEKCIJA

– ANGIO-sala je praktično završena, čekamo još odluku zdravstvene inspekcije, tako da praktično očekujemo svakodnevno da počnemo sa dijagnostikom koronarne bolesti srca i lečenjem akutnog infarkta miokarda – naglašava dr Puškar.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Hypation kaže:

  “ANGIO-sala je praktično završena, čekamo još odluku zdravstvene inspekcije”

  Pa zar niste to vec jednom svecano otvarali? Jeste. cak je i neki vladika dolazio da osvesta, sta je taj osvestavao kad je pola godine kasnije (ako ne I vise) “prakticno zavrsena”?

  Aaaa, to ste se slikali za izbore, foliranti, a vladika vam saucesnik!!!

 2. Mìkele kaže:

  Daj sta das,otvaramo svecano sve,samo da se reklamiramo posle one epizode sa vadjenjem grkljana.

 3. Goran kaže:

  @ Hypation
  kako ju je osvestao ,tako je i otvorena.Banda popovska samo novce uzimaju!!!

 4. jimmy kaže:

  mene samo zanima, zašto ti kreveti nisu instalirani tamo gde im je mesto, a to je verovatno bolesnička soba? Šta traže na sred dvorišta? Moguće je da će se desiti da ih utovare i odnesu u neki privatni gereontološki dom na čuvanje…

OSTAVITE KOMENTAR