Po treći put odložen pretres o slučaju Vavroš

Po treći put odložen je pretres  u  Osnovnom sudu u Subotici u predmetu protiv poznatog ekološkog aktiviste Đure Vavroša, koji je u predsednik Ekološkog udruženja „Hrast“. Protiv njega je podneta  privatna tužba za krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća d.o.o. Krivaja.

djuro vavros

Da podsetimo, prvi i drugi pretres,  od 1.februara i 10.marta je odložen jer nije došao advokat okrivljenog, a 8. aprila 2016.godine nije došao privatni tužilac.

Naime, građani Krivaje posadili su vetrozaštitni pojas od 1.200 sadnica drveća i za to su imali dozvolu opštine Bačka Topola, a d.o.o. Krivaja ih je uzorala.Vavroš je slučaj izneo u medije i nakon toga je usledila tužba od strane preduzeća Krivaja, kako su formulisali zbog rušenja ugleda firme.

Advokat Živko Berćan kaže svako ima pravo na slobodu govora, ali ona nosi i odgovornost. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do jedne godine. Sledeće suđenje je 17.maja.KOMENTARI

  1. S&S kaže:

    Gospodin advokat nije rekao ko snosi odgovornost.Dali onaj koje preorao 1200 sadnica, ili onaj koje o tome obavestio javnost.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 49 = 55

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: