Pobeda ili propast

Današnja utakmica protiv Smedereva ima izuzetnu važnost za fudbalere Spartaka. Sve osim pobede, komplikuje život pred finiš prvenstva i susrete sa davljenicima Hajdukom, Novim Sremom i BSKom.

“Utakmica će biti teška”- kaže trener Plavih Kurćubić za današnj Blic.

 

“Teška će biti sigurno iz tog razloga, upravo kad imate ovakvog protivnika i utakmicu u kojoj ste izraziti favoriti, kada je sve sem naše pobede neuspeh, možete da uđete u problem da odigrate ili previše stegnuto ili previše nervozno, sa druge strane kad igrate protiv ekipe koja je poslednja na tabeli bez obzira na njen kvallitet, može da dođe do opuštanja”, dodao je on.

 

Šef struke Spartaka rekao je da je Smederevo u dobroj formi, kao i da je za njegov tim najbitnije da postignu gol na vreme.

 

“Poslednje dve utakmice, koje su igrali, odigrali su potpuno ravnopravno i sa Crvenom zvezdom i Hajdukom, ali su izgubili u poslednjim minutima utakmice. Upravo to bismo mi hteli da izbegnemo u nedelju, da to rešimo ranije ako možemo, tako da ćemo od prvog minuta napasti sa jednom željom da tu utakmicu pobedimo i upišemo tri boda”.

 

On je dodao da još nije odlučio koji će igrači igrati protiv Smedereva i dodao da ga raduje što na raspolaganju ima ceo sastav.

 

“Prvi put u nastavku prvenstva imamo na raspolaganju kompletan tim. Svi igrači su u konkurenciji, sutra posle treninga ćemo videti koji su igrači najbliži prvoj postavi”, rekao je Kurćubić.

 

Fudbaler Spartaka Nemanja Čović rekao je da ekipa protiv Smedereva želi da vrati samopouzdanje posle četiri vezana poraza u šampionatu.

 

“Posle male krize rezultata, dočekujemo Smederevo to je za nas veoma važna utakmica što se tiče i stanja na tabeli i samopouzdanja mi ćemo sve probati da pobedimo. I što je i sam šef rekao veoma bitna utakmica. Možda kad vidite tabelu, pomislite da je ekipa Smedereva loša i da je ova utakmica rutinsko osvajanje tri boda ali verujete da to nije tako”, rekao je Čović.

 

Utakmica između Spartaka i Smedereva igraće se danas u nedelju u na Gradskom stadionu od 16.00 časova.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR