Pobeda Spartaka za „zelenim stolom“

Disciplinska komisija FSS donela je u četvrtak odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u koriste Spartaka, saopštio je subotički superligaš.

Zanimljivo, ovom „pobedom“ tim iz Subotice izbio je na prvo mesto tabele, jer ima najbolju gol razliku, dok je Voždovac sada poslednji.

fk spartak

Spartak iz Subotice je posle meča 1. kola Superlige protiv Voždovca, koja je završena rezultatom 0:0, ipak, stigao do sva tri boda. „Golubovi“ su nedugo nakon utakmice uložili žalbu na osnovu propisa Superlige koje je postavio FSS, a sve zbog nastupa Filipa Stuparevića, najmlađeg debitanta u istoriji sprskog fudbala.

Igrač „zmajeva“ je rođen 30. avgusta 2000. i na pomenutom meču ušao je u igru u 88. minutu utakmice.

„Po važećem pravilniku takmičenja koji je usvojen od strane FSS u članu 41. nedvosmisleno piše da igrač mlađi od 17 godina ne može nastupati za seniorski tim sem u izuzetnom slučaju kada je napunio 16 godina i ima potvrdu od nadležne lekarske komisije. Kako je Filip Stuparević rođen 30.08.2000. vidi se da on nije mogao biti na terenu“, pisalo je u saopštenju Spartaka.

 

MONDOKOMENTARI

 1. nevera kaže:

  Jbt

 2. Gajba lopove kaže:

  Da li je moguce da smo takvi da se sluzimo zalbama i glupostima pustite decu da igraju da ostvari svoj san da igra, sa bude najmladji debitant , 3:0 pa celu sezonu ako spartak da toliko ubite me, zalili se , stvarno smo jadni, sto se gajba ne zali na svoje malverzacije, unistavanje sna hiljade dece , sta je sa malim Cicom reprezentativac Srbije , kapiten mladjih selekcija Spartaka , zatim cela ta generacija koja je na turniru u Minhenu tukla Bajern, sta ta deca nisu dobra . Uprava napolje , gajba knez u zatvor ipak alkohol i gorivo ne idu bas kako treba.

 3. Milica kaže:

  Tuga kakvi smo klosari zalimo se a ne mozemo da ih dobijemo na terenu.

 4. JaPaDa kaže:

  Ala lupate! Igrao je za Voždovac igrač koji nema pravo nastupa i ovo je standardna procedura. Ako hoćete da igraju deca od 15 godina – prvo promenite prtavila pa ih onda uvodite u igru. Inače tako mladi NIGDE nemaju pravo nastupa jer ne mogu da stupe u radni odnos jer su previše mladi. Nije gajba kriv što ovi iz Voždovca ne znaju pravila lige koju igraju. Niti treba dozvoliti da se krše pravile ne samo lige, nego i zakoni države, 15-ogodišnjak ne može da bude zaposleno lice!

 5. bac vranje kaže:

  Takodje ne treba zaboraviti sa je prosle sezone isto tako Spartak izgubio 6 podova za zelenim stolom i bio gurnut u borbu za ostanak u ligi,dok za isti prekrsaj Partizan nije bio kaznjen!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 4 = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: