Pobeda Vizure u Subotici na startu polufinala

NIS Spartak – Vizura 2:3 (25:9, 26:28, 25:21, 21:25, 11:15)

 

Vizura je na startu polufinale serije načinila brejk u Subotici, posle pet setova Novobeograđanke su slavile protiv NIS Spartaka. U meču koji je imao veoma čudan tok Vizura je koristila svoje šanse, dok su Subotičanke u četvrtom setu propustile veliku prednost.

 

Vodio je NIS Spartak sa 2:1 i ogromnih 16:9 u četvrtom setu, imale su domaće nešto kasnije i 21:18, ali su tada doživele neshvatljiv pad u igri, koji ih je koštao poraza. Verovali ili ne, Vizura je u završnici četvrtog perioda nanizala sedam poena za izjednačenje i uvod u taj-brek – 25:21.

 

U odlučujućem petom periodu gošće su krenule sa dodatnom dozom samopouzdanja, tada već protiv indisponiranog rivala. Vizura je povela sa 5:1, a Spartak nije imao snage za povratak u meč – 15:11.

 

Sam početak susreta protekao je u apsolutnoj dominaciji Subotičanki, koje su gošće u prvom setu ostavile na svega devet osvojenih poena. Malo ko je tada verovao u preokret, ali je trener Vizure Šćepanović pogodio sa izmenom dizača i uvođenjem Slađane Mirković.

 

U završnici meča veliku ulogu odigrala je i Dajana Bošković, a gošće su inače mnogo bolje rasporedile poene. Najviše su osvojile Čikiriz (14), Tijana Bošković (12), Buša (10) i Savić (10). Sa druge strane, prednjačila je Adela Helić, koja je nanizala sjajnih 32 poena. Ispostavilo se nedovoljno za pobedu Spartaka.

 

 

WienerligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR