Pobednik „Subotičkog polumaratona” postavio još jedan rekord staze

Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ u Subotici je održan još jedan polumaraton, šesti po redu, u kom je učestvovalo oko 1.350 sportista i rekreativaca. Trka je vrelog nedeljnog prepodneva vodila kroz subotičke ulice, od Korzoa, preko naselja Prozivka, do Dudove šume, pa nazad pored prepoznatljivih građevina do Narodnog pozorišta. Najbrži u polumaratonskoj disciplini bio je Beograđanin Velimir Bojović,  sa vremenom 1 sat, 14 minuta i 4 sekunde, dok je u ženskoj konkurenciji prva prošla start Subotičanka Izabela Mesaroš za 1 sat,  31 minut  i 18 sekundi. Bojoviću ovo nije prvi put da osvaja „Subotički polumaraton“.

„Pre dve godine sam takođe pobedio u ovoj trci i to je tad bio rekord staze sa 1:14,20, a ovog puta sam krenuo dosta pametnije, mirnije, pa da jurim u drugom delu trke, ali mi je u glavi isto bilo da oborim rekord staze. Uslovi ne idu naruku trkaču sigurno, pa sam dosta dozirao i na kraju opet išao rekord staze za skoro 20 sekundi, tako da sam prezadovoljan“ – kaže pobednik.

„Subotički polumaraton“ je druga najmasovnija trka u Srbiji, odmah iza „Beogradskog maratona“, a početak trke ozvaničio je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je istakao da je ponosan što će učesnici trčati ulicama grada koji je dao veliki broj sportskih šampiona i koji nosi titulu „Evropski grad sporta“ za 2024. godinu.

„Takmičari nam dolaze iz 21 zemlje i oni će biti najbolji promoteri ove trke i promoteri koji će pričati o našem gradu i njegovim lepotama. Subotica je, a i sam slogan kaže „Trči kroz istoriju“, bogata i prebogata tradicijama, a naročito sportskom tradicijom. Želim svim učesnicima da ostvare što bolji rezultat, ali je bitno i da ste deo jedne ovakve manifestacije, da učestvujete u njoj i da ispisujete istoriju“ – poručio je Bakić.

Pored trke na 21 kilometar, učesnicima su bile na raspolaganju i trke na 5 i 10 kilometara, a snage su odmerili i najmlađi u dečjoj trci sa oko 600 učesnika.

TV SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + = 19

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: