Počela bilingvalna nastava

U Osnovnoj školi “ 10. oktobar” u Subotici počela je realizacija bilingvalne nastave. U prvi razred upisano je 40 dece na srpsko-nemačkom, odnosno 26, a nastavu na  mađarsko -nemačkom jeziku pohađaće 14 prvaka. U početku na nemačkom jeziku će se odvijati nastava za predmete: likovno, muzičko i fizičko vaspitanja. Pilot projekat je jedinstven u Srbiji I podržan je od strane ambasade  Nemačke u Beogradu. Dva nastavnika koja će voditi odeljenja došla su iz  Nemačke I sa đacima će razgovarati isključivo na nemačkom jeziku.

Lokalna samouprava će obezbediti prevoz do Osnovne škole „10. oktobar“ za one polaznike bilingvalnog odelenja koji žive na dva kilometra od pomenute škole.

– Bilingvalna nastava u ovom slučaju može da se nazove trilingvalna, jer imamo tri jezika.Projekat je jedinstven I biće temelj za buduće slične projekte. Kroz saradnju sa stručnjacima sa subotičkih fakulteta i Društvom nemačkih profesora verujem u uspeh bilingvalne nastave, a  naročito jer se u svetu forsira engleski jezik I ukoliko se pored njega zna I nemački imaće veće šanse za napredovanje – izjavio je pedagoški savetnik pri nemačkoj ambasadi Boris Menrat.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

68 + = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: