Počela bilingvalna nastava

U Osnovnoj školi “ 10. oktobar” u Subotici počela je realizacija bilingvalne nastave. U prvi razred upisano je 40 dece na srpsko-nemačkom, odnosno 26, a nastavu na  mađarsko -nemačkom jeziku pohađaće 14 prvaka. U početku na nemačkom jeziku će se odvijati nastava za predmete: likovno, muzičko i fizičko vaspitanja. Pilot projekat je jedinstven u Srbiji I podržan je od strane ambasade  Nemačke u Beogradu. Dva nastavnika koja će voditi odeljenja došla su iz  Nemačke I sa đacima će razgovarati isključivo na nemačkom jeziku.

Lokalna samouprava će obezbediti prevoz do Osnovne škole “10. oktobar” za one polaznike bilingvalnog odelenja koji žive na dva kilometra od pomenute škole.

– Bilingvalna nastava u ovom slučaju može da se nazove trilingvalna, jer imamo tri jezika.Projekat je jedinstven I biće temelj za buduće slične projekte. Kroz saradnju sa stručnjacima sa subotičkih fakulteta i Društvom nemačkih profesora verujem u uspeh bilingvalne nastave, a  naročito jer se u svetu forsira engleski jezik I ukoliko se pored njega zna I nemački imaće veće šanse za napredovanje – izjavio je pedagoški savetnik pri nemačkoj ambasadi Boris Menrat.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: