Počela izgradnja objekata u sastavu deponije

Preduzeće „Set“ iz Šapca otpočelo je izgradnju prvih pet objekata u sastavu deponije u Subotici – u pitanju su hala za separaciju, hangar za balirani otpad, laguna za procedne vode sa tela deponije, upravna zgrada i radionica.

deponija, subotica, regionalna_660x330

Preduzeće nastavlja pripremne radove za izgradnju ostalih objekata u okviru kompleksa. „Set“ ukupno gradi 15 objekata u kompleksu i betoniranje/asfaltiranje 34.000 m2 platoa u radnoj zoni i zoni kompostane.

Regionalna deponija nalazi se između Bikova i Oroma. Evropska unija finansira projekat, a Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine obezbedilo je 3,2 mil EUR za nabavku opreme za javna komunalna preduzeća dok lokalne samouprave trebalo bi da obezbede 984.000 EUR za izgradnju reciklažnih dvorišta.

Procenjuje se da će godišnje stizati oko 80.000 tona raznovrsnog otpada. Izvođači radova su firma „Instal inženjering“, „Set“ iz Šapca i firma „Ibi“ iz Italije.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. antus kaže:

  ALI ZASTO OROM??
  STO NE NEGDE BLIZE?

 2. krass1 kaže:

  @antus
  Pa zato sto ce to biti deponija za vise opstina iz okoline ( Subotica, Kanjiza, Senta, Ada, Backa Topola…). Naravno ako ikada bude proradila.

 3. djomla kaže:

  @krass1

  Proradice. Jedino je pitanje koliko ce kvalitetno obavljati svoj posao. Ali da se ne lazemo mnogo ce zavisiti i od obicnog gradjanina.

  Samo da se ispoštuje sve do kraja i oko deponije zasadi drveće.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: