Počela obnova “ležećih policajaca”

Direkcija za izgradnju grada počela je obnovu takozvanih "ležećih policajaca" u gradu, odnosno prepreka na putevima od plastične mase koje usporavaju saobraćaj na mestima gde saobraćajni stručnjaci smatraju da je to neophodno. Najviše kod dečijih ustanova, škola, ambulanti i slično.

 

 Ležeći policajci koji su u Teslinoj ulici u Kertvarošu uklonjeni, međutim, neće se ni vraćati, jer predstoji rekonstrukcija i proširenje kolovoza na 5 metara, zbog čega prepreke neće više ni biti potrebne. U Kireškoj ulici će se nakon popravke ponovo staviti, kao i u naselju Bikovo i na Paliću kod vrtića "Kalimero", na Bajskom putu i u ulici Arsenija Čarnojevića. Dva nova ležeća policajca treba da se stave na Paliću, kod vrtića "Kekec".

kireska

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. JimmyQ kaže:

  proširenje na 5 metara..da,da dobro ste čuli ne ZA 5 nego NA 5…čega? trotoara? ma, ne..kolovoza…bwahahaha…love this city <3

 2. Robert kaže:

  cek, ne razumem, pokidali su ih grtalicama za sneg, ostatke su poskidali i sada ce da stave nove. To se desava skoro svake godine, a ko to placa? Nije jednostavnije napraviti neko trajnije i jednostavnije resenje kao sto svi to rade u normalnom svetu? Ahh nee, onda niko nece vise zaradjivati kontam… pa nista, stavite onda nove plasticne opet….

 3. amacak kaže:

  nadam se da će novi ležeći policajci biti prilagođeni novom pravilniku pa  prelazak preko dva uzaztopna  neće predstavljati tako različito iskustvo kao do sada. novim pravilnikom predviđene su minimalne širine i maksimalne visine za predviđene brzine prolaska: https://fr-ca.facebook.com/SATofficial/photos/a.133078913535950.1073741828.131926813651160/260476400796200/?type=1.

   

  pre neki dan u novom sadu iznenadilo me je koliko se tamošnji ležeći prelaze lakše i uz manju štertu po automobil.

   

 4. Don Kihot kaže:

  Zbog lezecih policajaca od vibracije ljudima pucaju kuce ko neveruje neka proveri

 5. Kertvaros kaže:

  Ulica u kojoj stanujem ima umesto "lezeceg policajca" lepe masivne betonske zardinjere postavljene u cik-cak i ne samo da je time brzina smanjena na minimum nego i bespotrebni prolazni saobracaj izbegava da koristi ulicu. Cvece i zelenilo u zardinjerama negujemo sami, svako pred svojom ili ako treba komsijskom kucom. Ulica je inace prolazna za kamione, sanitetska vozila i vatrogasce, jedino eto, ne moze da posluzi kao trkaliste.

OSTAVITE KOMENTAR