Počela obuka inženjera poljoprivrede

Na osnovu javnog poziva Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, danas je na Otvorenom univerzitetu počela obuka nezaposlenih inženjera poljoprivrede koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije. U Subotici su se, ukupno, prijavila 42 nezaposlena diplomirana agronoma, obuka će trajati do 29. septembra, a u petak, 30. septembra predviđeno je testiranje znanja kandidata. Obuka se obavlja u 34 grada u Srbiji.

Foto: subotica.rs

 

Rezultati testiranja dostavljaju se Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, kaže direktor Poljoprivredne stručne službe Subotice Damir Varga. Prema njegovim rečima, u resornom Ministarstvu napraviće se rang-lista 1.500 najuspešnijih polaznika ovih edukacija koji će, kao savetnici, biti raspoređeni po stručnim službama.

 

– Svaki od tih kandidata trebalo bi da ima oko 200 gazdinstava koje će da obilazi i savetuje, naravno, pod našim nadzorom, jer mi, kao starije kolege, treba na neki način da ih uvedemo u posao. U ovom trenutku ne mogu da kažem da li će agronomi iz našeg grada koji se nađu na listi najbolje rangiranih biti raspoređeni samo u Subotici ili i po drugim gradovima. Ministarstvo je anketiralo kandidate i s obzirom na to da su službe u AP Vojvodini u 12 gradova, verovatno se mora pokrivati šire područje. Polaznici su, dakle, anketirani i izrazili su spremnost i da idu na teren u okolna mesta da rade, naglasio je Damir Varga a objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

 

Obuka za diplomirane inženjere poljoprivrede organizovana je kroz tri modula: polaznici mogu da steknu savetodavne veštine i tehnike, zatim znanja u oblasti programa podsticajnih mera države za unapređenje poljoprivrede i veštine prezentacije koristi pri korišćenju kredita u oblasti poljoprivrede, kao i da se edukuju za procenu potreba poljoprivrednih proizvođača.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 8 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: