Počela sa radom Plava fontana

Juče je počela sa radom Plava fontana. U Direkciji za izgradnju grada kažu da će se sve česme u gradu i fontane da prorade do kraja meseca. Direkcija za održavanje i popravku fontana i česmi u gradu izdvojila je tri miliona dinara, a izvođač radova je firma Ztes iz Subotice. Naredne nedelje počinju radovi na prolećnom čišćenju jezera u Dudovoj šumi.

Zelena fontana ni ove godine neće raditi, jer je u planu njena rekonstrukcija. Objekat je izuzetno oštećen, a pored toga problem su i gubici vode koji iznose oko 1000 litara vode na sat.

 

Zelena fontana je otvorena 30. juna 1985. godine, kada je gradonačelnik bio Đerđ Sorad. Postoji nekoliko rešenja i koje će biti prihvaćeno odlučiće odbornici Skupštine grada. Posebna pažnja će se obratiti da objekat bude lak za održavanje i da bude adekvatna zaštita tokom zime.KOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  „Posebna pažnja će se obratiti da objekat bude lak za održavanje i da bude adekvatna zaštita tokom zime.“

  Pa jeste, upravo je to problem što se uvek traži rešenje da objekat bude lak za održavanje.
  Zašto ne traže rešenje koje iziskuje malo više rada i truda oko održavanja, a nije toliko lako, a ipak obezbeđuje dugovečnost fontane.
  Svi mi znamo da je najlakše održavanje sa solnom kiselinom, dobro isprskaj, pa šta bude, sići će sa pločica sve živo, i kamenac i ostalo, a možda i glazura, bitno da se sjaji posle čišćenja.
  Svo to jednostavno čišćenje i održavanje dođe jednog dana na naplatu, pa košta deset puta više, pošto svo to održavanje vrše adekvatni ali nestručni ljudi, koji baš ne haju za budućnost fontane, već da napune svoje džepove.

 2. Kertvaros kaže:

  One dve zardinjere na ulazu u park sa Plavom fontanom, koje se lepo vide pomocu veb-kamere, i prezentuju se planetarno, mogao bi neko malo da poravna i dovede u red da ne izgledaju kao da ih je neko jadnostano tamo nabacao.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 63 = 68

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: