Počele svečanosti za Dan Subotice

Podizanjem zastave na jarbol Gradske kuće i svečanom sednicom Skupštine grada na kojoj će zaslužnim građanima biti dodeljena zvanja “Počasni građanin” i priznanja “Pro urbe”, Subotica će 1. septembra proslaviti Dan grada, a tim povodom će, tokom pet dana, biti organizovan niz svečanosti.

Dan grada, 1. septembar, koji slavi u znak sećanja na taj datum iz 1779. godine kada je od carice Marije Terezije dobila Povelju i status Slobodnog kraljevskog grada, Subotica će obeležiti bogatim sportskim, zabavnim i muzičkim programom.

“Na velikoj bini koja će biti postavljena na Trgu slobode, 1. septembra publici ćemo ponuditi dva koncerta: od 20 sati i 30 minuta do 22 časa izuzetno atraktivnim programom predstaviće se Subotički simfonijski orkestar, a nakon toga, od 22 časa i 30 minuta do 24 časa, sledi koncert mađarske grupe “Budapest Bar”. U subotu, 2. septembra, od 21 čas, takođe na centralnom gradskom trgu, Subotičane će zabavljati “Tropiko bend”, trenutno jedan od najpopularnijih bendova u Srbiji”, najavila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Subotice.

gradska kuca

Koncert domaće filmske muzike 1. septembra prirediće i Subotički simfonijski orkestar, a kao solisti će nastupiti Mirna Radulović i Davor Jovanović. U programu će učestvovati i oko 800 đaka iz subotičkih škola, kao i njihovi vršnjaci iz Gračanice, a 31. avgusta biće održan “Dan subotičkih pijaca” na kome će biti predstavljeni stari zanati i bogata gastonomska ponuda.

“Prvi put će se predstaviti majstori iz asocijacije Srbije koji se bave drevnom umetnošću rezbarenja voća i povrća”, istakao je Branislav Joka, direktor a.d. “Tržnica”.

I bogat sportski program obeležiće proslavu Dana grada, a po prvi put biće održan i “Subotički polumaraton” kao i Otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju.

“U period od 31. avgusta do 4. septembra održaćemo 24. tradicionalni Fudbalski turnir “Stevan Ćele Vilotić” na kome će učestvovati preko 150 takmičara. Očekujemo reprezentacije Srbije, Crne Gore, Švedske, Izraela, Mađarske i Ukrajine”, izjavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Povodom Dana grada biće održan i niz filmskih projekcija, likovnih izložbi i muzičkih nastupa. Programi će otpočeti 29. avgusta i trajati do 2. septembra, a za te namene Grad je izdvojio tri miliona dinara. U okviru proslave, gradonačelnik Bogdan Laban obići će subotičko porodilište i darovati bebe koje su rođene za Dan grada.

 

RTVKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  “U okviru proslave, gradonačelnik Bogdan Laban obići će subotičko porodilište i darovati bebe koje su rođene za Dan grada.”

  Lepo je nekoga darivati, ali…
  Pa dobro, zašto su bebe rođene za Dan grada drugačije od drugih beba, zar sve ostale nisu isto tako zaslužile poklon?
  Ili sve bebe podjednako ili niko.
  Ne volim ovakvu nejednakost, ovo mi liči na samopromociju izvesnih osoba kao da je taj neki veliki darodavac uz igru na sreću, jer roditi se baš na Dan grada Subotice nije ništa drugo već nagradna igra na sreću.

 2. Megille kaže:

  @ Pametnjaković Pametno si reagovao ,ali eto vremena se menjaju ,jer on sebe zamišlja pošto ‘stoluje’ u Austrougarskoj zgradi da je loza Habsburgovaca i zamišlja sebe na novoj vitražnoj slici …

 3. Cicko kaže:

  Taman sam i ja hteo da postavim isti link. Poslušajte ljudi ko vodi grad, kako taj čovek priča (+ sa lepim “subotičkim” akcentom, kako gradonačlniku Subotice i priliči)…

 4. Cicko kaže:

  I glasajte opet za njih da crnogorska mafija može da šamara profesore po Subotici.

 5. ...samo cu reci... kaže:

  @Raspop Teodosije

  i mi konja za trk imamo. Kakav Palma, kakva Jagodina.

 6. Cicko kaže:

  Palma je Jagodinu gradio, ovi su tu na “drugojačijem” zadatku.

 7. Moje ime kaže:

  Kojji roditelj će da dozvoli da mu novorođeno dete poseti čovek koji , prema sopstvenom priznanju, jede grkljane kao pit bul ?

 8. Dva u jedan kaže:

  neverovatna sramota bogdana labana
  IŠČUPAĆU TI GRKLJAN, POJEŠĆU GA KAO MOJ PITBUL, STAVIĆU TI BETONSKE CIPELE! Poslušajte jezive pretnje gradonačelnika Subotice iz SNS i šamare koji su usledili! (AUDIO) http://www.espreso.rs

 9. Subotičanin kaže:

  Bogdan Laban nije moj gradonačelnik!

 10. TT kaže:

  Hoce li Laban odrzati govor za dan Grada ili ne, plus je da minus ne

 11. djordje kaže:

  Inace istine radi taj kvazi profesor Polovina je zesci prevarant. Vrsi pritisak na Gradonacelnika vec mesecima da mu dozvoli da otudji jedan gradski poslovni prostor. Cuje se u tonskom zapisu kada mu gradonacelnik kaze da nema vise kradje i otimanja. Sto se tice recnika koji koristi gradonacelnik to jeste neprimereno. .

 12. Hypation kaže:

  That 90s show

 13. Hypation kaže:

  @ “djordje” ma jeste ovde Laban zapravo brani grad i državu, zato šamara čoveka u nekom hotelu… LOL botineee!

 14. Hypation kaže:

  Laban je gradonačelnik, a ne mafijaš, ako Polovina radi nešto što ne sme neka ga prijavi policiji, a ne kao Al Kapone da mu preti betonskim cipelama. Laban nije gradonačelnik, već lokalni šef mafije!

OSTAVITE KOMENTAR