Počeli Berbanski dani na Paliću

Na Paliću su danas otvoreni Berbanski dani, manifestacija posvećena voću, povrću, grožđu i vinu, koja je ove godine okupila znatno više i posetilaca i izlagača nego prošle godine.

berbanski dani (2)

Veliki majstor vinskog viteškog reda „Arena Zabatkiensis“ Dragutin Miljković kaže da ova manifestacija predstavlja lepu uvertiru pred samu berbu grožđa, koja ove godine obećava dobro vino.

„Svi koji su ove godine uradili vinograd kako treba nadaju se dobroj berbi zato što je grožđe dobro rodilo i u dobroj je kondiciji. Sunca jesenas ima dovoljno što znači zadovoljavajuće količine šećera. Sve to govori o jednoj dobroj godini i lepoj nadi za dobro vino“, rekao je Miljković.

berbanski

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai koji je ocenio da su Berbanski dani jedna od najznačajnijih manifestacija na Paliću i naglasio da se za razliku od prošle godine ove očekuje odličan rod i veoma dobar kvalitet grožđa.

On je posebno naglasio da se iz godine u godinu u Subotici povećava i broj zasada i broj proizvođača autohtonih sorti vinove loze – kevedinke i kadarke.

Danas i sutra, posetioci će moći da uživaju u izložbi voća, degustacijama vina i rakije, koje su takmičarskog karaktera, uz bogat muzički program koji obogaćuju tamburaši i bend Apsolutno romantično.

berbanski dani (6)

berbanski dani (5)

berbanski dani (4)

berbanski dani (3)

berbanski dani (1)KOMENTARI

 1. Kako... kaže:

  Već maškare, a tek je septembar.

 2. Miki kaže:

  Je komedije majko moja…

 3. roki kaže:

  Ovo je stvarno smesna manifestacija….treba otici u Madjarsku da vidite sta su manifestacije i kolika je posecenost i koliko je to profesionalno odradjeno..

 4. stormwatch kaže:

  Tipicna masonska festa. Zasto mislite da se berbanski dani i institucija vina toliko neguju od strane masonerije? Zato sto je prvo Isusovo cudo (a to je cudo samo za nas ljude) bilo pretvaranje vode u Vino na svadbi, tim je Isus dao do znanja da on vlada apsolutno svim na zemlji. E, ovakve masonske priredbe u kojima se slavi sunce i kobajagi stavlja vino pod kontrolu su nista drugo nego nemoguca zelja da se bude Isus.

OSTAVITE KOMENTAR