Počeli radovi na Y kraku

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je radove na obilaznici oko Subotice, deonici Koridoru 10 od Subotice do Kelebije. Mrkonjić je obišao i radove na ostalim delovima severnog kraka Koridora 10.
Pre dve nedelje počeli su radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice poznatije kao Y krak. Izvođač radova na ovom delu Koridora 10 je preduzeće “Borovica”. Do sada je iskopano oko šest kilometara puta i ukoliko sve bude teklo po planu za 15 dana će početi da se nanosi i prvi sloj asfalta.

Slika
Radovi na autoputu

Radovi na severnom kraku Koridora 10 počeli su 27. aprila i obuhvataju deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš – Novi Sad. Radovi na Y kraku počeli su 25. maja i obuhvataju deonicu u dužini od 22 kilometra između Kelebije i Subotice. Ove godine prema rečima ministra biće otvoreni radovi u vrednosti od oko 800 miliona evra na svih 230 kilometara na Koridoru 10 kroz Srbiju. Ministar je istakao da to ministarstvo planira ove godine da završi ceo severni krak Koridora 10 odnosno ukupno oko 130 kilometara autoputa, a vrednost investicije je 10 miliijardi dinara. Posao na tenderu dobio je konsorcijum srpskih firmi i kako bi stigli da do kraja godine izgrade Koridor 10 uvedene su dve smene.

Slika
Trenutni radovi na nadvožnjaku blizu izlaza "Istok"

Slika
Paralelno je u toku izgradnja identičnog nadvožnjaka

Slika

Ministar je najavio da se otvaraju još tri tendera za gradnju puteva u Srbiji i da će biti posebnih povoljnosti za domaće firme. Rok za završetak radova na severnom kraku Koridora 10 je kraj godine, a Mrkonjić je najavio da će on ili neko iz vlade da na svakih 15 dana obiđe radove. Obilne padavine su u proteklom periodu malo usporile radove, a problem je i sa dalekovodima. Do sada se radi oko 50 kilometara severnog Koridora.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: