Počelo izmeštanje dalekovoda na obilaznici

Juče je preduzeće “Energomontaža“ a.d. Beograd izabran za najboljeg ponuđača za izmeštanje dalekovoda i sklopljen je sa njim ugovor. Rok za izmeštanje dalekovoda je 8. april.

Slika

– U toku su pripremni radovi na izmeštanju dalekovoda, a samo izmeštanje će se odvijati u periodu od 04-08. aprila, prema utvrđenom međunarodnom rasporedu isključenja dalekovoda. Na deonici Y krak sledi izmeštanje međunarodnog visokonaponskog dalekovoda, sproveden je postupak javne nabavke i izabran izvođač radova.
U ovoj fazi se izmešta 400 kilovoltni međunarodni dalekovod, a za 15-20 dana pokrenućemo tenderske procedure za izmeštanje preostalih 7 dalekovoda. Izmeštanje dalekovoda odvija se prema utvrđenim uslovima i u saglasnosti sa Elektromrežom Srbije – rekla je za GradSuboticu PR Koridora 10, Sanja Stavrić.

Pored toga u toku su radovi i na izgradnji mostova, kao i finalizacija tehničke dokumentacije, odnosno Glavnog projekta otvorene trase koja je u finalnoj fazi. Ovi radovi kao i domentacija trebalo bi da se završe do kraja narednog meseca.

– Intenzivno se radi na kompletiranju eksproprijacije, koja je na ovom potezu u završnoj fazi, uz oko 5 % nerešenih predmeta. Ovi predmeti su još uvek u postupku rešavanja iz razloga što se do sada stranke nisu odazvale pozivu na raspravu pred organom uprave ili su u pitanju ostavinski postupci koji su u toku. Na deonici Horgoš – Novi Sad izvode se zemljani radovi, i radovi na izradi nasipa, završnih slojeva nasipa i betoniranju šipova na mostovima, a preovlađuju aktivnosti na dopremanju materijala, iskopu kanala, postavljanju odbojne ograde i aktivnosti na izgradnji mostova – dodaje Sanja Stavrić.

Na severnim gradilištima izvode se zemljani radovi i to na dopremanju i deponovanju matrijala, skidanju humusa, iskopu kanala, na postavljanju odbojnih ograda i aktivnosti na izradi mostova.

Srodne vesti:
Eh taj TeslaKOMENTARI

  1. IvanSu kaže:

    Dole Dulici!

OSTAVITE KOMENTAR

27 + = 34

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: