Počelo montiranje opreme u vinariji "Zvonko Bogdan"

Radovi na vinariji "Zvonko Bogdan" ne jenjavaju. Velikim intenzitetom se radi kako spolja tako i u unutrašnjosti objekta. Nemačka ekipa radnika je stupila na gradilište i trenutno se najviše radi na montiranju opreme za proizvodnju vina, koja će biti smeštena u jednom delu kompleksa. Kompleks će zvanično biti otvorena po okončanju izgradnje vinarije, a do tada okolina kompleksa mora da dobije svoj konačni uređeni izgled, pa se radovi sprovode i na uređenju parking mesta, asfaltiranju, popločavanju i postavljanju mobilijara…

Već pri samom ulasku u kompleks, primeti se razlika u odnosu na poslenji izveštaj sa ovog gradilišta. Asfalt.
Slika

Zatim sledi, prvo prijatno iznenađenje, ako se uopšte i može smatrati iznenađenjem imajući u vidu sve prethodno viđeno u ovoj vinariji. Kandelabri.

Slika

Postavljanje kandelabara, samo udopunjuje celokupnu sliku vinarije koja se u svakom svom segmentu uklapa u nešto što se zove "Palićki stil gradnje".

Slika

Kako kompleks dobija konačan izgled, tako se sve više uočavaju detalji koji ga vezuju za Palić, pa se tako pored kandelabara, krova, primećuju i prozori, terase ali i bakarni detalji na fasadi.

Slika

Velika terasa, kao objekat na osnovu kog se definiše "Palićki stil" ima isti oblik prozora, ali i bakarne detalje na fasadi.

Slika

Slika

Slika

Radovi na fasadi dela objekta koji pripada vinariji.
Slika

Parking je u poslednjih mesec dana popločan.
Slika

Slika

U turističkom delu objekta se radi na pregrađivanju i formiranju apartmana, uvođenju instalacija i malterisanju. Iako neće startovati sa radom u septembru, ovaj deo kompleksa će biti u velikoj meri zavšen.

Slika

Jedinstveni balkon za par apartmana.
Slika

U delu koji će služiti za proizvodnju vina, trenutno se montira oprema. Uvode se sistemi na kontrolu temperature i ventilacija.

Slika

Slika

Slika

Tokom procesa vrenja potrebno je kontrolisati temperaturu tačnije obarati istu, pa je "Thermogas" iz Subotice napravio takav sistem da se dobijeni višak energije iskoristi za grejanje preostalog dela objekta.
Slika

Podrum za čuvanje i degustaciju vina je dobio osvetljenje, ali i poslednji sloj farbe. Trenutno se i u njemu vrši postavljanje sistema ventilacije.
Slika

SlikaKOMENTARI

 1. Gost1976 kaže:

  Da li se zna kad je konacno otvaranje svih sadrzaja?

 2. djomla kaže:

  Ne, još uvek se ne zna. Ovaj vinski deo će biti otvoren u septembru, bar je tako plan dok će turistički deo da sačeka najverovatnije iduću godinu.

  I ova investicija kao i sve ostale investicije na Paliću zavise od dešavanju u i oko njega. Da Therme nisu odustale od investicije i da su krenula da grade ove godine, kompleks Zvonko Bogdan bi počeo sa radom i sa turističkim delom, međutim, odustajanje Therme je odložilo i početak rada turističkog dela kompleksa.

  Ako do sledeće godine Palić dobije investitora i akva park, brzo će ceo kompleks biti završen.

 3. Bojan kaže:

  Поздрав, ја радим тамо преко грађевинца и нама говоре да све морамо да завршимо до петка јер је планирано отварање у суботу тог винског дела, то је онај подрум као, а приземље у којем се налази будућа сала Звонко Богдан и апартмани горе се планирају наставити са радом након отварања и одређене паузе… то су информације које ја имам, е сада нисам сто посто сигуран и не могу да трвдим са сигурношћу у све. Тако се прича.

 4. djomla kaže:

  Bojane tacno je. Imacemo izvestaj ovde.

OSTAVITE KOMENTAR

33 + = 39

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: