Počelo otkrivanje plave fontane

Nakon jučerašnje vesti da plava Žolnai fontana i dalje stoji ispod najlona, iako je proleće odavno došlo, već danas su izašli radnici komunalnog preduzeća i razmontirali šator.

Svakome se desi da nešto zaboravi pa kako ne bi i nadležnima za ovakve stvari. Kritika po nekad nije ugodna ali je nužna kao korektiv vlasti koja je po svojoj prirodi sklona da zastrani. Finansiranje subotičkih medija iz gradskog budžeta, pomoglo je mnogima da dođu do sredstava ali je ugušilo kritički stav prema ruci koja ih hrani. Neki su otišli u krajnost i postali bilten stranke na vlasti. Ovaj primer pokazuje da je rukovodiocima potrebno da zavire i tamo gde mogu da čuju ono što im se zamera.KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Najbolje je sto krkan svaki dan prodje tamo i ne smeta mu ni najmanje. Toliko ga zanima grad…..

 2. lgbtpopulacija kaže:

  Bas sam juce gledao RTSovu emisiju Moja Lepa Srbija – Subotica. Sve vreme govori o Suboticanima u trecem licu mnozine. Ne dozivljava nas, kao ni grad.

 3. Salamander kaže:

  Novinarstvo i služi tome da se uz pomoć javnosti rešavaju ovakve stvari, mada ruku na srce ovo je tek ono malo crnog ispod nokta, pa bi mogli gospodo da zagrebete malo više ispod površine gde plivaju svakakve “karakondžule”. Nadam se da novinari imaju hrabrosti da upozore na neke važnije stvari kao što su kontrola finansija gradskog budžeta i (ne) namešteni tenderi gde sve košta nekoliko puta više od stvarne vrednosti. Poradite na tome pa će ovaj portal konačno da bude pravi novinarski.

 4. Oki kaže:

  Ovaj portal nikad neće biti nezavistan, kako od vlasti tako i od opozicije.
  Pravi nezavisni medij bi trebao biti kritički/pohvalno, nastrojen prema svim opcijama.

 5. Danilo kaže:

  Krajem prosle nedelje su najavili da uskoro krece skidanje folije, bilo je u medijima

 6. Djordje kaže:

  A istina je da vi čujete da se sutra skida pokrivač sa fontane pa postavite vest i onda kao zbog vašeg pisanja je to uradjeno. Mnogo ste bre providni.

 7. Suboticanin kaže:

  Drago mi je što se gospoda odgovorna za ovakve stvari setila da reaguje, no ipak to ne znači da je svim problemima došao kraj. Kao što je @Salamander rekao ovo je jedna mala stvar od milion ostalih ne završenih. Pogledajte samo pozorište, gradi se već decenijama a do pre koji mesec ni fasada nije bila gotova. Gradjani se bune odkako je rušenje započeto a objekat i dalje nije ni blizu završetka.

 8. Djuka kaže:

  Glabanu se vise svidjalo onako: srcu mu je blizi najlon od Zsolnay keramike.

OSTAVITE KOMENTAR