Počelo završno pobijanje šipova na Ženskom štrandu

Radovi na Ženskom štrandu trenutno teku u tri pravca. Najveći radovi su uočeni na centralnom delu štranda u okviru kojeg se implementira terasa, kao novina po kojoj će se projekat štranda od pre sto godina razlikovati od novog. Paralelno se radi na pobijanju šipova u druga dva dela, ali i na reparaciji demontirane drvene konstrukcije.

 

– Tokom pripreme rekonstrukcije, Međuopštiniski zavod za zaštitu spomenika kulture se striktno pridržavao prvobitnog projekta Ženskog štranda. Međutim uočen je nedostatak u vidu terase koju su zakupci u vremenu iza nas, montirali od materijala koji nije adekvatan štrandu, pa je izgledom narušavala ceo objekat. Da bi se to sprečilo, terasa je ušla u projekat i njen izgled će biti u skladu sa ostatkom objekta – ističe za GradSuboticu Jasmin Šečić predsednik društva „Park Palić“ doo.

Paralelno sa radovima na izgradnji terase, radi se na reparacije demontirane drvene konstrukcije štranda.

 

Skidanje stare boje plamenom.

Danas je počelo pobijanje preostalih 135 šipova, na delovima A i C objekta. Načinjeni su otvori na postojećoj ploči kroz koje će se pobiti šip. Predviđeno je da se pobijanje svih šipova okonča tokom aprila meseca, nakon čega će uslediti posao oko uklanjanja preostalog dela ploče, i izlivanja nove.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Inače par novina na Paliću.

  Dopremljen klinker za popločanje.

  Postavljeni kandelabri na Aleji uzdaha.

 2. Marko kaže:

  Sjajno ce izgledati.

 3. Ivica kaže:

  Mene najviše oduševljavaju ovi novi kendelabri u Aleji uzdaha, do sada nismo imali ovaj tip…

  Ipak, moram malo i da kritikujem, trebali su tako planirati radove i rokove da bar popločavanje bude gotovo do 1. maja…Ovako može doći do znatnih oštećenja onoga što će biti ovog meseca urađeno kad onoliko ljudi navali…

 4. mislilac kaže:

  Nadajmo se da će se voditi računa o nameni, kao i odabiru zakupaca renoviranog Ženskog štranda. Ono što je poslednjih godina „ponudila“ Rožika, ne priliči takvom objektu!

 5. petar kaže:

  Bravo za ideju i prvi kreativan izgled, palić će biti u pravom sjaju imena simbol – dragulj severa naše zemlja, ovo dokaz misaono spajanja iskustva mladost  želja i htenja. velika podrška za vraćanje kulturno moralni vrednosti našeg grada.

  POZDRAV

 6. Anonimni kaže:

  petar:

  Bravo za ideju i prvi kreativan izgled, palić će biti u pravom sjaju imena simbol – dragulj severa naše zemlja, ovo je dokaz misaonog spajanja iskustva i mladosti,  želja i htenja. velika podrška za vraćanje kulturno moralni vrednosti našeg grada.

  POZDRAV

  :oops:

 7. supermen kaže:

  extra!! dobro!!!ajmo svake godine izbore

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: