Počeo Biofest

Organski sok od jabuke proizvođača Nektar d.o.o. Novi Sad, je proglašen za bioproizvod godine, dok je za bioproizvođača godine proglašen Janoš Fargo iz Oroma za bioproizvodnju začinskog bilja. Posebna priznanja dobio je Otvoreni univerzitet, Boško Kovačević, Tereza Horvat Skenderović i Ferenc Fruhvald iz Međunarodne federacije za organsku poljoprivredu, prilikom otvaranja 6. Biofesta, Međunarodnog festivala organske poljoprivrede.
Udruženje Teras organizuje 6. Biofest, Medjunarodni festival organski proizvoda i ujedno obeležava 20 godina rada i postojanja. Međunarodni festival organskih proizvoda održava se uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Grada Subotice.
U proteklih šest godina koliko se održava Biofest u Subotici učestvovalo je više od 50 izlagača iz 20 gradova naše zemlje, kao i iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Albanije, Makedonije, Austrije, Crne Gore, te oko 400 učesnika na raznim pratećim programima. Ovogodišnji Biofest je u znaku obeležavanja dve decenije razvoja organske proizvodnje u Srbiji kroz rad Udruženja TERRA’S i Međunarodne godine biodiverziteta.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 83 = 87

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: