Počeo projekat : “Naš grad -sigurna kuća”

Tokom prepodneva podeljeno je oko 500 flajera sa savetima kako da se poboljša lična i imovinaska bezbednost i kako da se smanji rizik da neko postane žrtva krivičnog dela.  Reč je o projektu pod nazivom “Naš grad, sigurna kuća”, koji zajednički realizuje Policijska uprava u Subotici i Gerontološki centra Subotice, a uz podršku  Misije OEBS-a.

Flajeri su deljeni na Radijalcu i kod Mlečne pijace.

U poslednje vreme imamo sve više pritužbi od strane građana, a naročito na Radijalcu o provalama i krađama.

– Cilj projekta je da se podigne   svest naših najstarijih sugrađana o načinu prepoznavanja i mogućnostima zaštite kako ne bi postali žrtve nekih od krivičnih dela. . Projekat predviđa štampanje i deljenje flajera, pet radionica na kojima će naši najstariji sugrađani imati priliku da nauče kako da se ponašaju ukoliko postanu žrtve. danas smo imali dobru povratnu informaciju od građana. U planu je da održimo pet radionica i sutra se održava prva u Gerontološkom centru u Subotici. Cilj radionice je da se kroz razmenu iskustava, prezentacije i studije slučaja utiče na svest naročito starijih sugrađana-  rekao je policajac Nemanja Broćilović iz PU Subotica.

 

Misija OEBS-a je projekat podržala sa  200.000 dinara. Prve radionice biće 19.aprila i 26.aprila, a onda u maju i junu.KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    A da se ti flajeri mozda podele policajcima? Ili da policija mozda ode na neku obuku kako se odrzava red i mir i posluje sa prave strane zakona?

OSTAVITE KOMENTAR