Početak drugog polugodišta u zoo vrtu

Početak drugog polugodišta u školskoj godini započeo je aktivnostima  i u zoo vrtu. Prvi đaci koji su posetili vrt su učenici o.š. Majšanski put iz Subotice. Za njih ni  -6°C nije hladno! Deca su obišla lame, pogledala mališane Pahuljicu i Sneguljicu i slušala predavanje o ovim životinjama sa dalekih Anda. Program su nastavila u toplim učionicama vrta.

.

U okviru zoopedagoškog programa, vrt godišnje poseti preko 20 000 mališana iz Subotice i okolnih naselja. Deci je obezbeđen prevoz od škole do vrta, učionice sa nastavnim sredstvima poput računara i projektora, kao i mogućnost interaktivnih predavanja i radionica iz oblasti biologije, zoologije, ekologije i botanike. Nezaobilazan deo boravka je svakako i dečije igrališe koje u skorijoj budućnosti iziskuje kompletnu rekonstrukciju.

.

Zahvaljujući blagoj zimi, većina životinja je puštena u spoljašnje volijere. Mnoge koriste zimsko sunce da se dodatno greju. Zahvaljujući slobodnom ulazu i lepom vremenu ni tokom zime nije nedostajalo posetilaca koji su uživali u skromnijem ali živahnom ambijentu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR