Početak grejne sezone zavisiće od završetka centralnog toplovoda

Remontne aktivnosti na pogonskom sitemu Javnog komunalnog preduzeća „Subotička toplana“ privode se kraju i sve će biti spremno, ali za razliku od ranijih godine, početak grejne sezone ove godine ne zavisi samo od subotičkog preduzeća. Naime, zbog radova na izgradnji brze pruge i uklanjanja dela glavnog vrelovoda, lopta je sada na terenu izvođača radova, koji bi, prema dinamici, sve trebalo da završi između 1. i 15. oktobra.

Upravo danas počeli su prvi radovi na ispitivanju prve deonice magistralnog toplovoda koji je položen na trasu budućeg voda u Ulici Maksima Gorkog, a koji je uklonjen zbog radova na podvožnjaku. Očekuje se da će vod biti sastavljen u narednih najviše mesec i po dana, ali kako objašnjavaju u „Toplani“, sam završetak neće značiti i automatski funcionalnost voda.

„Naime tokom letnje sezone, pošto je imperativ da se sistem drži pod vodom kako ne bi došlo do korozije, ali je zbog uklanjanja glavnog voda Toplana bila prinuđena da sistem puni vodom neodgovarajućeg kvaliteta za uslove tehnologije proizvodnje toplotne energije. Dakle, kada  izvođač završi vod, biće potrebno sedam do deset dana da se čitav sistem ispere i voda promeni dva do tri puta,“ objašnjava Davor Andrašić,

S druge strane, „Toplana“ je obavila sve uobičajene remontne aktivnosti pogonskog sistema, koje i inače obavlja od kraja grejne sezone i radovi su po rečima našeg sagovornika, ušli u završnu fazu.

„Mogu da ocenim da je urađeno 90 posto, u toku je verifikacija nadležnih tela i inspektorata i tek po dobijanju njohovog odobrenja možemo reći da je pogonski sitem spreman za upotrebu. Rekao sam namerno pogonski, jer ove godine zbog složenosti sistema moramo razdvojiti pogonski i distributivni sistem Toplane,“ precizira Andrašić.

Sve u svemu, sa aspekta „Toplane“ nema razloga da grejna sezona kasni, ali je sve na izvođaču radova koji radi na spajanju glavnog voda, a kako je dinamika za sada ispoštovana, nadležni veruju da rok neće biti probijen.

Vojvodjanski.comKOMENTARI

 1. Sve redom kaže:

  Pa gde ste toliko navalili sa tim centralnim grejanjem, leto je, valjda prvo treba da se zavrsi akvapark.

 2. Milutin kaže:

  Nesposoban direktor. Sve što nevalja iz Ns šalju nama u Suboticu

 3. Istinom protiv lazi kaže:

  Cek, cek pa do juce su ovi lazovi iz vlasti pricali kako ce zavrsiti do 1.oktobra!!! Usput za sta koji moj placamo pogonsku spremnost kad je toplana nespremna!! Samo kradu od gradjana Subotice da bi namirili svoje es en esesovske zaposlenike i Cobanove ovcice!

 4. Dervis i Smrt kaže:

  A Laban vam nije bio dobar?Dok je on bio sve je funkcionisalo kao sat.Cak mu je i zena ovde ucila menadzerske sposobnosti i nije dozvoljavala da se probijaju rokovi remnonta dok je on ucio razliku izmedju Wata I Volta kao menadzer u Elektrovojvodini i radio na realizaciji krupnih investicionih projekata u drzavi radi kvalitetnog osvetljenja narocito u priobalju Boke Kotorske.

 5. Obavešteni gradski činovnik kaže:

  @Dervis i smrt
  Laban više nije u SNS u.Suvise je kompromitovan i naneo je veliku štetu ugledu stranke.Prica se po gradu da je kod Djilasa a da mu put krci bivša saradnica

 6. Istinom protiv lazi kaže:

  @ Obavešteni gradski činovnik
  Izgleda da si vrlo neobavesten . Pozivam te sledeci put da dodjes na sednicu skupstine grada kao moj gost pa da licno vidis da je Labanovo ime medju odbornicima SNS-a i da ti slepcu optvorim oci da ne ostanes slep od ociju!!!

 7. Nismo slepi kaže:

  @Istinom protiv lazi
  Samo mu je ime tamo na tabli za glasanje, koliko sam ja primetio, njega tamo obicno uopte fizicki nema, lepo pise na tabli da je odsutan.
  I tako unazad ko zna sad vec koliko sednica.

 8. Nismo slepi kaže:

  To znaci ako ga nema na odbornickim skupstinama, potpuno je svejedno kojoj stranci pripada, jer koga nema, svejedno je, niti sabira niti oduzima, sto bi prost narod rekao.

 9. Istinom protiv lazi kaže:

  @ Nismo slepi
  Drago mi je sto sam ti otvorio oci i sto si progledao da je ipak na listi SNS-ovih odbornika!! On vec 2 godine prima platu za posao za koji je placen i redovno podize dnevnice,a ne dolazi i to je jos jedan vid zajeb…anja gradjana Subotice !! Ajde ti nemoj doci na posao 2 godine pa vidi da li ces dobijati platu! Usput raspitaj se zasto ne sme dolaziti!

 10. robert kaže:

  grejanje 2025….aj dotle da ložimo ove talibane……ima i dovoljno

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 10

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: