Počinje istraživanje zdravlja stanovništva

Ovih dana počinje istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, a u okviru projekta “Pružanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou “ – DILS.

 

lekarski

Istraživanje će obuhvatiti oko 6500 domaćinstava, odnosno članove starije od 7 godina. Učešće u istraživanju je dobrovoljno, a razgovor sa članovima domaćinstva, kao i merenje visine, težine i  krvnog pritiska, obaviće profesionalni timovi anketara, uz podršku medicinskih radnika.

 

 

Metodologija istraživanja je uskladjena sa zemljama Evropske unije, pa postoji mogućnost za uporedjivanje parametara, a prvi rezultati očekuju se početkom sledeće godine.

 

Istraživanje će prema rečima direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", Dragana Ilića, omogućiti da se napravi okvir za definisanje buduće strategije zdravstvene politike od 2015. do 2020. godine, za šta je veoma važno da se u istraživanju dobije kvalitetan uzorak i analiza.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR