Počinje obavezna registracija pripejd brojeva mobilnih telefona

Od 10. februara 2025. godine punu pripejd uslugu mobilne telefonije neće biti više moguće koristiti bez registracije. Nakon toga korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama

Registracija korisnika pripejd kartica mobilne telefonije počinje od sutra, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ova odluka sprovodi se prema novom Pravilniku o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge za plaćanje unapred.

Kako se navodi u saopštenju, novi, kao i postojeći pripejd korisnici će moći da se registruju u poslovnicama svojih operatera, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Od 10. februara 2025. godine punu pripejd uslugu mobilne telefonije neće biti više moguće koristiti bez registracije.

Nakon toga korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.

Zakona o elektronskim komunikacijama koji je doneo ovu novinu usvojen je prošle godine, a Ministarstvo je tada navelo zakon uvodi registraciju svih pripejd pretplatnika mobilne telefonije u Srbiji kako bi se postigla veća sigurnost građana.

Obavezna registracija će biti za sve nove korisnike pre nego što postanu pripejd korisnici, odnosno pre nego što kupe SIM karticu sa novim brojem, kao i svi oni koji već imaju pripejd brojeve od ranije.

Registracija za fizička lica podrazumeva ostavljanje podataka kao što su ime i prezime i jedan od identifikacionih podataka kao što su JMBG, broj lične karte, broj putne isprave ili evidencioni broj stranca.

 

B.G./FoNetKOMENTARI

 1. Draza kaže:

  Samo jos da nam cipove ,lokatore ugrade da nas prate gledaju sta radimo sta pricamo pa ako im se je svidjamo ritopek

 2. Palićanin kaže:

  Upravo sam večerao, čisto da i to imate u evidenciji

 3. I.S. kaže:

  Šta će sad u lićne oglase za intimno druženje da stavljaju prijateljice noći ? Mejl adrese ?

 4. Info Centor kaže:

  @Palićanin
  Znamo, videli smo preko kamere da si pojeo 4 komada debele masne pržene slanine sa 6 jaja i 8 parčeta hleba i sve to zalio sa 2 piva, nije to dobro uveče tako kasno zbog holesterola.

 5. Drm drn kaže:

  Kako ćete stranca – turistu koji kupi pripejd da registrujete? Smešno

 6. Oo kaže:

  To samo u Srbiji postoji ovakva glupost. Sramota ko god da je to izmislio.

 7. Tramp kaže:

  To tako ide .Prvo se registruj , posle ćeš dobiti kao za fiksni i struju da platiš izmišljenu uslugu.A moguce je da je u pitanju i priprema za nešto drugo sobzirom da će fiksni telefon polako ali sigurno otići u prošlost, za desetak godina ako ne i pre.

 8. ................................................. kaže:

  Ovako je i šešelj uveo onomad takse za telefone dok je posle Karić delio BK kartice besplatno.

 9. DJURA kaže:

  Da ti neko maltretira zenu cerku sina sa sa nepoznatog broja telefona da li bi voleo da saznas koje.Pre nego sto nesto napises razmisli ili si ti taj sto maltretira druge pa neces da se sazna ko si

 10. Oo kaže:

  @DJURA
  A zasto bi ti neko maltretirao tvoju zenu?
  A zasto tvoji ukucani daju broj mobilnog nepoznatim osobama?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 9 = 14

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: