Počinje rasparčavanje imovine Fidelinke

Počinje rasparčavanje imovine Fidelinke, jednog od najvećih sistema za preradu žitarica na Balkanu. Za 17. maj je zakazana prodaja silosa, magacina, zgrade i pripadajuće infrastrukture u Čantaviru, za početnu cenu od 96,9 miliona dinara,. Nekretnine u Čantaviru su bile vlasništvo Kompanije Fidelinka, a celokupna oprema je bila u vlasništvu Fidelinka mlinarstva.

Oglašena je i prodaja Fidelinkine imovine u Bajmoku i to je četvrti pokušaj, a prodaju se porodične stambene i pomoćne zgrade, 2 silosa, magacini, sušare, trafo stanice, čija je početna cena 145 miliona dinara. Pojedinačno se još prodaje i niz nekretnina koje se nalaze u Bajmoku, a ukupna vrednost je preko 11 miliona dinara.

Imovinu u Čantaviru prodaje „Heta real estate”, koja je pod kontrolom Hipo Alpe Adria banke koja na ovaj način realizuje svoju hipoteku nad imovinom u Čantaviru, ali ona ima hipoteku i nad trećinom imovine u Bajmoku.

Hipotekarnu propast Fidelinke kreirali su mešetari koji su od radnika otkupili deonice i uveli imovinu u spiralu hipotekarnog zaduživanja. Na jesen se očekuje da udari doboš i da objavi prodaju kompleksa u Aleksandrovu , kada će mlin , skrobara , pekara i fabrika testa biti rasparčani.

 

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Zašto mešetari nemaju imena, da gradjani vide odakle zlo dolazi.

 2. damir kaže:

  eto vam vas dragi cedo sta vam uradi!!!pa glasajte jos malo za njega,a sad je ljude ostavio bez posla i rasprodace to sto je narod gradio zdruzenim snagama!!

 3. Yu kaže:

  Za sve su krivi radnici koji su bili vlasnici deonica. Nisu razmišljali ni o svojoj budućnosti ni o budućnosti svoje dece.Fidelinku su gradili kao i ostalea preduzeća, gradili su tj. finansirali svi građani Yu. Nisu znali da cene što imaju olako su rasprodali i pokrali a sad neka gledaju štaće i kako će. Mislim na sve uništena preduzeća u Yu. Sad će većina biti najamni radnici u stranim firmama sa minimalnom platom. Dobar sluga loš gospodar.

 4. joska kaže:

  bravo bravo za suboticane koji su to dozvolili. bravo i za ove sto su glasali da taj gad ponovo udje u skupstinu srbije i da moze da radi sta oce. svaka cast suboticani jos jednom ste dokazali da ste prave ovce za sisanje… neka tako i treba…

 5. Šerpolupač kaže:

  Da je neko pre 20-30 godina rekao da će Fidelinka propasti, strpali bi ga u ludnicu. Ali tako je to kada daš balavurdiji, bez dana radnog staža, da se igraju državom (i našom budućnošću), eto šta smo dočekali…. Dočekali smo da nam dobošari u lončiće, odrpani studenti, razni picopekači i Čede Praškovi 15 godina kroje sudbine….

  Ali ono što je najgore, ti isti, NEKI, ko poslednje najjeftinije droce, nude se bilo kome, pa i Vučiću, da ih primi u vladu. Još bi malo da drpaju…
  Kaže naš narod – s kim si takav si… E, pa Vučiću, dobio si mandat. Da vidimo s kime ćeš praviti vladu. Sa nekim normalnim svetom ili sa ovima što su nas upropašćavali – od Gede Gluperde pa do Pajtićevih Žutaća…

 6. Vesko kaže:

  Nisu radnici krivi, vec lose uređeni zakoni o privatizaciji, a drzava je odlucila da proda mnoga preduzeca. Pogotovo ako je prethodno bio uveden stecaj, tada se najbolje cerupa i prodaje. Koliko puta vec viđeno u nasem okruzenju. Izgleda sve po zakonu, radnici opljackani i na ulicu. Mozda su radnici ove firme imali malo vise srece u odnosu na ostale, jer su im isplacene daleko bolje akcije, mada je sve to ispod stvarne cene. Za sve malverzacije za vreme stecaja i privatizacije, jos niko nije krivicno odgovarao, niti je bilo kome oduzeta nezakonito stecena imovina, u samo nasem okruzenju, za vreme ove vlasti, a toga je bilo i ima celoj Vojvodini i R. Srbij..

 7. arlekino kaže:

  Fidelinkina je prodavana po Slobinom Zakonu o svojinskoj transformaciji. Akcije su bile besplatno podeljene radnicima i penzionerima Fidelinke a oni ih prodali svetskim oberhostaplerima. Fidelinku nije drzava prodavala, niti Ceda ima veze sa tim

 8. Lenin kaže:

  Ja stvarno ne kontam.Propala firma a gazde lutaju po svetu i troše k’o da im je sve po meri.Ovaj biz bija samo da se peru pare?

 9. krass1 kaže:

  @arlekino
  Tacno, Ceda nema veze sa prodajom Fidelinke, ali poslednjih nekoliko godina Ceda cerupa kolko god moze dok mu radnici tamo rade ne dobijaju plate.

 10. Moje ime kaže:

  Sad će Čeda opet u Vladu pa će da iskamči neke pare kako bi mogao da nastavi da čerupa. I Suboticu, i radnike i Fidelinku. Beskičmenjak LDP-ovski!! Glasali ste, kusajte. Ili još gore , niste glasali, opet ćete pojesti.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: