Počinje rekonstrukcija parka Dudova šuma

Proleće i lepo vreme je sa sobom donelo i veliki broj posetilaca parka Dudova šuma. Koliko god onaj na Prozivci bio lep i uređen, u njemu se nikada neće pojaviti broj sportista i rekreativaca kao u parku kraj Hale sportova. Jednostavno, prvo mesto za rekreaciju i vežbanje u gradu je rezervisano za park čija će rekonstrukcija početi sutra.

 

Kada se kaže rekonstrukcija misli se na fazno sprovođenje radova od strane više javnih preduzeća. Radi se o uređenju trim staze u celoj svojoj dužini (1 km), izgradnja teniskih terena, košarkaškog terena, uređenje zelenila, izgradnja jezera, popločanje centralne staze te uređenje prostora za penzionere i sugrađana sa kućnim ljubimcima. Sve to će se dešavati narednih nedelja, stim da će se raditi deo po deo, tako da će posetioci otežano i dalje moći da koriste ovaj park.

Jezero površine 400 m2 će biti smešteno uz centralno šetalište na delu koji trenutno nije pošumljen. Biće elipsoidnog oblika i imaće ulogu oplemenjivanja parka vodom. Sa druge strane šetališta, biće uređen prostor za penzionere na kojem će biti postavljene šah table. Ovaj prostor će se pružati  od šetališta do dečijeg igrališta.

 

Površina namenjena jezeru

Tenis klub Spartak će dobiti dva nova teniska terena na otvorenom uz već postojeće. Oni će se nalaziti između sadašnjih terena i terena koji se u zimskom periodu zatvaraju balonom i oslanjaće se na postojeći objekat kraj balona.

 

Pored postojećih teniskih terena, biće izgrađena dva nova

Košarkaški teren će se graditi odmah uz Halu sportova, na delu gde se nalazi hotel.

Najviše pažnje će se tokom rekonstrukcije posvetiti postojećim stazama za šetanje i trčanje. Tu će  akcenat biti postavljen na centralno šetalište od ulaza u šumu do Građevinskog fakulteta, ali i na trim stazu. Najpoznatija i najduža staza za trčanje i rekreaciju u gradu će biti presvučena tartanom u dužini od jednog kilometra, a uz nju će se dodatno urediti prostori za vežbe.KOMENTARI

 1. posmatrac kaže:

  Ako je ovo stvarno sve tako, bice to lepo! I nadam se da ce zavrsiti radove na vreme…

 2. Double P kaže:

  Ja se samo (naivno) nadam de ce Subotica i posle izbora ovako lepo napredovati.

 3. Dule kaže:

  sve je to predivna zamisao ali u nekoj drugoj drzavi a ne kod nas. ko ce da uziva pored tog jezera? novo kupaliste roma ili pasa lutalica? koliko ce vremena proci da budu izlomljene klupe koje ce verovatno biti postavljene za one koji bi trebalo da odmore svoju dusu. ko ce spreciti vandale po noci u sumi, kad ne mogu da sprece kupanje u fontani i pisanje grafita po gradskoj kuci?

 4. deki85 kaže:

  Disko ce popiti pivo u njemu, kad se park uredi.

 5. miona kaže:

  a gde su sada oni sto su pisali da se jedino prozivka razvija i uredjuje?naravno nema ih nigde….podrska za ovu akciju

 6. kobac kaže:

  ali i džukeletine u posebnu zonu, a ne da zaobilazim njihove izmete a fensi gazdarice neće da pokupe kao ni nabildovane gazde. kesu u šake pa kupite govanca kad ih šetate :mrgreen:

 7. gomby kaže:

  Ja sam vec pisao o temi DUDOVA SUMA, ali slab odziv. Mene interesuje kako ce se cuvati, dali ce biti ogradjeno i dali ce saditi drvece koje su prikladne za ovo podnevlje. Ja sam tu rodjen do tadasnje Sume jer onda je jos bilo gusto i lepo, zato jer bilo je cuvara, ko je bio prisutan ceo dan u sumi a mi deca nismo smeli da se penjemo na drvo a nedaj boze da lomimo ili da secemo za lozenje sto se danas radi. I jos jedno pitanje sta ce biti sa zgradom nekadasnje svlacionice ili posle kafanom sto je danas dospelo u stanje rusevine, sreca sto je obraslo zelenilom pa se ne vidi, ili ne vidimo jer necemo jer je sramota u gradskom parku tako nesto da stoji kao ukras na stara vremena…

OSTAVITE KOMENTAR