Počnimo ljubav iz početka: Beti Đorđević na Festivalu ljubavi i vina

Šlagerom “Počnimo ljubav ispočetka” Beti Đorđević zapalila Subotičane na Festivalu ljubavi i vina.

beti

Foto: RAS Srbija

– Prvi put sam u Subotici i ovo što ovde čujem i vidim je zaista divno. Nije uzalud rečeno da na mladima svet ostaje i tako treba da bude i ostane – rekla je za “Blic” Beti Đorđević na Festivalu vina i ljubavi u Subotici.

Festival je 16. put na Dan Svetog Trifuna i Dan Svetog Valentina organizovao AKUD “Su Lola” i tradicionalno je okupio muzičke zvezde i mlade talente, a gošća iz Beograda uskomešala je emocije, naročito starijih Subotičana, vanvremenskim šlagerom “Počnimo ljubav iz početka”.

Aleksandar Toković, organizator festivala, sa gitarom u ruci

tokovic

Foto: RAS Srbija

– Došla sam zapravo zbog mog šlagera, ali ću pevati i druge pesme, prigodne ovom danu kao što je “Samo jednom se ljubavi”. Kada sam snimila “Počnimo ljubav iz početka” nisam ni sanjala da će to postati veliki hit. To se zapravo nikada ne zna, a na moju veliku radost taj šlager još uvek živi – rekla nam je Beti Đorđević.

Đorđevićeva je mladim pevačima poručila da se bave muzikom koju vole i koja im se dopadne na prvu, a na pitanje gde i kada nastupa kaže da je najčešće gost u klubovima.

– Nastupam i dalje po klubovima u kojima izvodim džez standarde, dok na koncertima pevam ono što publika najviše voli.

vecnica

Ženski omladinski hor

Uvertira u ovogodišnji festival bila je izložba “Naših prvih 15 festivala” i u postavci su fotografije gostiju među kojima su Aki Rahimovski, Dado Topić, Biljana Krstić, Đorđe Marjanović, Zvonko Bogdan, Đorđe David, Marina Perazić, Miki Jevremović, Boba Stefanović, Dejan Cukić, Leo Martin i drugi.

– Uz već poznate pevače mnogi mladi talenti koji su nastupili kod nas su u postali  zvezde, a to su Dušan Svilar, Saša Babić, Mirna Radulović. I ove godine su sa nama horovi “Veselice”, “Adađo”, Ženski omladinski hor Maćaša Murenjija, Robert Đivanović, tamburaši Josipa Mataka i mnogi drugi, više od 100 izvođača, koje publika voli i ceni. Nisam ni sanjao da će festival prerasti u ovako lepo tradicionalno druženje, a sve je počelo od “Himne ljubavi i vinu” koju sam napisao za jednu prijateljicu, ali festival na kome je ona trebala da nastupi nikada nije održan, a naš hrabro ide ka punoletstvu – kaže Aleksandar Toković, organizator i učesnik festivala.

 

BLICKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR