Podela kanti za smeće

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ ovih dana nabavilo je još 6000 tipskih posuda za smeće, koje će uskoro biti podeljene domaćinstvima u gradskim mesnim zajednicama koja ih još nisu dobila, tako da će se ukupan broj ovih kanti koje su se našle u vlasništvu građana povećati na blizu dvadeset hiljada – pišu Subotičke novine.

kante za smece

„Na taj način završićemo sa područjem grada, gradskim mesnim zajednicama, i sva domaćinstva imaće po kantu, što znači da smeće ne treba da pakuju u kese ili stavljaju u nekakve priručne posude, a i našim radnicima biće mnogo lakše prilikom redovnog odnošenja kućnog smeća.  Oni koji imaju ovakve kante već znaju ukoliko im nisu dovoljne jer imaju viška smeća, da mogu da ga stave u zapakovane i zavezane džakove, pod uslovom da je u pitanju kućno smeće, i mi ćemo ga odneti, ako se nalazi pored tipske posude. U slučaju da nema posude, a ona je dodeljena domaćinstvu, takve vreće ne odnosimo“, kaže Slobodan Milošev, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Safet kaže:

  Posle 10 godina jos nemaju svi gradjani kante? Bravo za cistocu i z3ljenilo

 2. stormwatch kaže:

  @Safet

  Safete, pa ne skuplja se djubre organizovano u Subotici tek od pre 10 godina. Siguran sam siguran da u poslednjih 100 godina postoji organizovano skupljanje djubreta jer onoliko brdo nema sanse napraviti za samo deceniju. Nama su ukrali tu besplatnu kantu pre 5 godina, i sto je najinteresantnije ukrali su ne praznu nego punu kantu, i od tada nemam vise poverenja ni u djubre.

 3. bikovomz kaže:

  a prigradska naselja???

 4. Suboticke kaže:

  Za narednu godinu, „Čistoća“ planira da kupi još 16.000 kanti i njima snabde prigradska naselja, kako bi se na čitavoj teritoriji grada uveo jedinstven sistem odnošenja kućnog smeća i eliminisale takozvane „žute vreće“, koje inače mali broj stanovnika naselja kupuje, pa tako raznorazni otpad najčešće završava na „divljim deponijama“. Upravo jedna takva u Tavankutu, koja se prostirala na čitavih pet hektara zemljišta pored puta prema Čikeriji ovih dana je uklonjena.

  „Po nalogu inspekcijsko-nadzorne službe grada očistili smo veliku divlju deponiju u Donjem Tavankutu i u toku tog posla koji je trajao dvanaest radnih dana imali smo organizovanih 245 kamionskih tura kojima smo na gradsku deponiju preneli 1960 kubnih metara smeća, ili težinski 1628 tona čvrstog komunalnog otpada“, kaže Slobodan Milošev.

 5. Palicanin kaže:

  Kad cemo mi na Palicu dobiti?

 6. punisher kaže:

  bravo bravo, jos malo pa cemo stici u 18. vek ……

 7. Anonimni kaže:

  Lidija
  Da, kada ćemo mi na Paliću dobiti kante?

 8. Korisnik usluga kaže:

  Lopovi.treba smeniti te majmune na vrhu

 9. Sly kaže:

  U Brionskoj ulici u Subotičkom naselju Zorka još NIKAD,NIKO,NIJEDNOM nije dobio takve kante a neki već drugi krug … mslm. bezveze

 10. Buntovnik kaže:

  Mi u Malom Radanovcu isto nismo dobili.

 11. ha ha kaže:

  hoću i ja,hoću i ja,dajte meni, dajte meni

 12. Rale kaže:

  6.4.2017
  Ja mogu da se pohvalim da sam kantu za smeće dobio ali je je to zadovoljstvo trajalo vrlo kratko kantu za smeće su mi ukrali.Čistoća ne preduzima ništa smeće u đakovima mi ne odnosi a želi da i dalje izmirujem obaveze prema njima, pravdaju se da sam ja i dalje obavezan da smeće držim u propisanoj kanti.Ljudi došlo je vreme da vam kradu kante za smeće

OSTAVITE KOMENTAR

+ 24 = 30