Podsticanje građevinske industrije u Subotici

Subotica je predala ukupno sedam projekata za sredstva za podršku građevinskoj industriji ukupne vrednosti 424,4 miliona dinara. Najveći izdatak je planiran za rekonstrukciju i izgradnju Gradskog stadiona, a pored njega, grad je predao projekte i za izgradnju novog objekta Gerontološkog centra, završetak radova na nadogradnji Hale sportova, a meštani Palića bi mogli da dobiju obdanište za decu na uglu ulica Trogirska i Bohinjska.

Slika

Spisak projekata sa kojima je grad konkurisao:
1. Projekat izgradnje apartmanskog objekta Geronotološkog centra u Subotici, ulica Frankopanska, procenjena vrednost radova je 62 miliona dinara.
2. Projekat Adaptacije i sanacije objekta Dom zdravlja u Bajmoku, Trg Maršala Tita, procenjena vrednost radova je 10,4 miliona dinara.
3. Projekat Rekonstrukcije i dogradnje predškolske ustanove "Naša radost" Subotica – objekat "Alisa" u Aleksandrovu, Aksentija Marodića bb, procenjena vrednost radova je 35 miliona dinara.
4. Projekat Izgradnje objekta predškolske ustanove "Naša radost" Subotica – na uglu ulica Trogirska i Bohinjska, na Paliću, procenjena vrednost radova je 65 miliona dinara.
5. Projekat Rekonstrukcije i dogradnje objekta predškolske ustanove "Naša radost" Subotica – objekat "Haidi" u ulici Ivana Sarića 36, procenjena vrednost radova je 50 miliona dinara.
6. Projekat Dogradnje Hale sportova – III faza, procenjena vrednost radova je 8 miliona dinara.
7. Projekat rekonstrukcije i izgradnje Gradskog stadiona, procenjena vrednost radova je 194 miliona dinara.

Po Zakonu o podsticanju građevinske industrije Republike Srbije, 50% ukupnih sredstava mora grad da izdvoji, dok drugih 50% se izdvaja iz budžeta republike Srbije. Pošto su predviđena sredstva velika, verovatnoća da će svih sedam projekata u Subotici dobiti "zeleno svetlo" je veoma mala.KOMENTARI

 1. covek iz mase kaže:

  Mora uvazeni drug clan da napravi jos jedan gerontoloski centar, misli na buducnost. I on ce jednog dana biti penzioner.

 2. Filip kaže:

  Ono cudo na hali sportova, treba srusiti a ne zavrsiti. Odvratno je.

 3. Beli kaže:

  Istorija se ponavlja !!! Inžinjeri su razjureni a kolo vodi opet propali veterinar. Svaka mu čast on zna gde treba biti član a ne kao mi , članovi biblioteke !?

 4. djomla kaže:

  Retko pisem vesti gde iznosim i svoj stav, uglavnom se trudim da se suzdrzim, ali kod hale, to nikako nisam mogao. Svoje sam rekao u tekstu:

  Novi bilbord u gradu!

 5. Beli kaže:

  G. djomlo , očito smo sličnih nazora ali nažalost i sličnih dometa što se tiče uticaja na sredinu i sled događaja oko nas.
  Ovo je vreme stranačja , bezumlja , shvatanja demokratije i vlast na balkanski način . Sistem vrednosti je toliko izvitoperen da prevaranti , neiskreni i neobrazovani ljudi imaju veliki manevarski prostor . Strašno je to kada vidiš koliko su se uživeli u svoje uloge . Demagozi i vatreni ljubitelji autoriteta ( poltroni ) danas " haraju !".
  Javna preduzeća su nam postala kao javne kuće gde se udomljuju i Kurte i Murte ! Nisam još siguran u kojim jedinicama treba da se izrazi njihova razorna moć : kao dva poslanika ili tri Peršing rakete to je tu negde po mojoj laičkoj proceni !?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 23 = 30

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: