Podzemne vode i ulice bez kanalizacije

Subotičani se nakon niza kišnih dana suočavaju sa pravim poplavama u pojedinim ulicama, koje ekipe JKP Vodovoda i kanalizacije ne uspevaju uvek da saniraju. One su ovih dana stalno na terenu, ali su očito nedovršena ili loše rešena infrastruktura u gradu, kao i posledice neočekivanih kiša iznad njihovih mogućnosti.

 

Problema ima naročito na mestima sa visokim podzemnim vodama, i u delovima grad gde ne postoji kanalizaciona mreža. U Subotici je mnogo ulica bez nje, a najurgentnije je ovih dana bilo u naseljima Zorka, Aleksandrovo i Palić.

 

Inače, čitav Palić je ugrožen tokom svake jače kiše zbog prilično visokih podzemnih voda na njegovoj teritoriji, ali i zbog neizgrađene kanalizacije u velikom delu naselja. Poplavljeni delovi ulica, pretvoreni ponekad u prava mala jezerca, stvaraju ozbiljne probleme i vozačima i pešacima, iako ovo naselje za Suboticu ima status važne turističke destinacije.

 

Takođe, problem i u Subotici i na Paliću jesu i zapušteni odvodni kanali u ulicama gde nema kanalizacije, ili nedovoljno propusni punktovi tamo gde je kanalizacija ugrađena. Grad je nekada imao vrlo uređen sistem uličnih odvodnih kanala, ali su oni vremenom zapušteni, jer se odustalo od njihovog čišćenja. Kako su podzemne vode na ovom terenu stalno prisutan problem, sa svakim kišnim periodom odvodni kanali postanu veoma aktuelni.

 

DanasKOMENTARI

 1. ernest kaže:

  i bez kisa je problem sa podzemnim vodama da ne pricamo o septickim jamama ulica51 divizije nije daleko od grada nema kanalizacije septicke se prazne nedeljno ali smo dobili asfalt(predizborni) neosvetljen jure sleperi razni manijaci prolaze sa stotkom i vise milicije nigde nadlezni to znaju samo ih bole ona stvar tako je to u celom gradu

   

 2. Drug kaže:

  E zato nikad nece postati grad nego ce i dalje biti najvece selo u drzavi!Ja sam stanovao 2 minuta od centra u neasvaltiranoj ulici koja se pretvarala u haos posle kise, nisi mogao ni izaci ni uci, sramota! Ali zato je za fontanicu bilo novaca, sminka je najbitnija, mislim gde bi se mladenci slikali?!

 3. Hemingvej kaže:

  @ernest

  O covece, daj neko veliko slovo, zarez, tacku pa da te i razumemo!

  I bez kisa je problem! Sa podzemnim vodama ne pricamo. O septickim jamama ulica 51 divizijenije daleko. Od grada nema kanalizacije. Septicke se prazne nedeljno ali smo dobili asfalt(predizborni) neosvetljen. Jure sleperi, razni manijaci, prolaze sa stotkom i vise milicije. Nigde nadlezni to znaju samo ih bole, ona stvar tako je, to u celom gradu 😀

 4. Max kaže:

  Isti problem na putu Jovana Mikica (Cordaski put)…godinama samo obecavaju kanalizaciju :/

   

 5. Anonimni kaže:

  U ulicu Aranja Janoša toliko se nakupi voda na izlazima iz ulice, da je nemoguće izaći suv. Gradsku vodu imamo od prošle godine ali odvod vode iz ulice nije rešeno već godinama. Deca moraju u mokrim cipelema da provedu dan u školi,jer šanse nemaju da izađu suvi iz ulice, pošto voda je od ograde do ograde.

OSTAVITE KOMENTAR