Pozdrav s mog prozora kao svedočanstvo jednog vremena

Ideja “Pozdrav s mog prozora” dobija nastavak i njeni tvorci pokreću kampanju za prikupljanje sredstava za objavljivanje knjige fotografija i priča koje bi bile svedočanstvo ovog vremena za buduće generacije, a deo prikupljenih sredstava će biti izdvojen u humanitarne svrhe.

Dok ograničeni ovim iznenadnim virusom, koji nam je zaustavio život na neodređeno vreme, najčešće gledamo kroz prozor maštajući o tome kako bi bilo da je sada sve kao pre, isti smo više nego ikad.

Mali, ranjivi, krhki,uplašeni, sputani…

Razlikuje nas taj pogled kroz prozor koji putem društvenih mreža šaljemo u svet kao poruku o tome gde smo se prostorno zatekli, deleći sa drugima lepotu nekog prizora i sva pomenuta osećanja.

S druge strane, ono što nas najviše razlikuje jeste ono čemu čekamo da se vratimo.

Za nekoga je to uobičajeno letovanje u ovo doba godine, za druge povratak na posao i stabilniji prihodi, za treće mogućnost da se uopšte zaposle, za neke da ozdrave, da nekoga zagrle…

Sve u svemu, sada je najviše očito da smo svi samo ljudi i da nas razlikuje jedino pogled kroz prozor u svet ili u sebe.

 KOMENTARI

  1. Djenka kaže:

    Bravo!!!

  2. Toranj kaže:

    Korona nas zatvorila, ali zahvaljujući internetu i ovoj grupi imamo mogućnost da pogledamo kroz tudje prozore. Svaki pogled ima svoju lepotu i toplinu. Putovali smo sa vama kroz brda i planine, ravnice, gradove i sela, uživali. Posle svih tih putešestvija najlepši je pogled kroz prozor doma svog.

OSTAVITE KOMENTAR